5.element

Oblike, oblike, oblike......

5.element


Dejstvo, ki so ga dognale vzhodne civilizacije, krščanska in nekatere druge religije, da vsaka oblika oddaja svojo energijo, mi ustvarja gonilo za oblikovanje prijetnih in zdravilnih oblik.

Občutek, ki ga imam pri nekaterih koničastih oblikah, ob katerih se ne počutim najbolje, me je privedel do tega, da morajo potemtakem obstajati tudi oblike ob katerih se počutim dobro, da v prostoru, ki je zasnovan, uživam in sem sproščen. Če sem sproščen in se počutim dobro, lahko tudi dobro delam in sem kreativen. Če me kaj moti, nisem sproščen in ne morem biti inovativen in z lahkoto delati 8 ali 10 ur.

Moji izdelki so unikatni, saj jih izdelujem ročno. Pri tem je vsak izdelek drugačen. Tukaj ni robotske natančnosti. Napake, kot so recimo zvijanje gline pri sušenju na modelu, predstavlja nek naraven proces nepopolnosti in naravne kaotičnosti. Tukaj ni prostor za vkalupljene serijske izdelke, ki so po možnosti narejeni na Kitajskem :). Vsak izdelek je narejen posebej za stranko in z vsakim dotikom, ki ga naredim, se pretoči del moje energije v ta izdelek. Roboti in stroji ne oddajajo nobene človeške energije. Oni samo štepajo in nič ne mislijo.

Ime 5.element sem si izbral zaradi tega, ker so mi izredno všeč naravni nepredelani elementarni materiali. Les, glina, kovina in kamen. 5.element pa je človek, ki nekako skonekta te osnovne gradnike skupaj. Izdelki so zasnovani tako, da se jih lahko po koncu njihove življenske dobe predela, reciklira v kakšno drugo stvar, ne da bi pri tem onesnaževali okolje.

Ideje za moje izdelke dobim pri opazovanju drugih izdelkov, risb, glasbe, narave, vode. Vse je nekako prepleteno; malo tega, malo onega. Tako, da lastnik teh idej, nisem jaz. Jaz, oziroma moji možgani, vse te dražljaje samo sprocesirajo v nek končni smiselni estetski izdelek.

VEČ FOTOGRAFIJ

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________