ANA BUČAR

 Anina kreativna pot se je začela že v otroških letih. Umetnost je imela na njo velik vpliv zaradi umetniške družine predvsem je "podedovala" gene po očetu kiparju.

ANA BUČAR

 
Na njo pa je močno vplivala srednja Aranžerska šola, kjer je svojo ustvarjalnost še naprej razvijal in kasneje nadaljevala študij na Naravoslovno tehniški fakulteti, kjer je diplomirala in postala inženir tekstilne tehnologije. Ves ta čas je hrepenela po ustvarjanju in razvijanju umetniške žilice ” je dejala ustvarjalka, ki je začela izdelovati različne izdelke” – slike na platnu, lesene obešanke, magnete, obeske in broške iz filca. Ti izdelki so bili sprva namenjeni le bližnjim in prijateljem.

Nejna pot z nakitom pa se začela čisto naključno, ko je izdelovala magnete iz modelirne mase za novoletna darila. Takrat je izdelala prve majhne uhančke. Ker so bili videti precej simpatični je začela raziskovati, kateri materiali bi bili še primerni.

Ker jo je že od nekdaj navdihoval in ji bil blizu les je bil naslednji korak izdelovanje nakita iz lesa.
In tako se je začela Anina zgodba sprva z mini uhančki in kasnjeje poleg uhančkov začela ustvarati oglrice, broške in prstane. Za kolekcijo lesenega nakita iz masivne hruške so značilne predvsem geometrijske oblike, živost barv, enostavne linije, pozitivnost in energičnost. Predvsem gre za opazen in preprost nakit, ki je odličen modni dodatek za vsakdanjo uporabo, kot tudi za posebne priložnosti.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________