ANA BUČAR

 Anina kreativna pot se je začela že v otroških letih. Umetnost je imela na njo velik vpliv zaradi umetniške družine predvsem je "podedovala" gene po očetu kiparju.

ANA BUČAR

 
Na njo pa je močno vplivala srednja Aranžerska šola, kjer je svojo ustvarjalnost še naprej razvijal in kasneje nadaljevala študij na Naravoslovno tehniški fakulteti, kjer je diplomirala in postala inženir tekstilne tehnologije. Ves ta čas je hrepenela po ustvarjanju in razvijanju umetniške žilice ” je dejala ustvarjalka, ki je začela izdelovati različne izdelke” – slike na platnu, lesene obešanke, magnete, obeske in broške iz filca. Ti izdelki so bili sprva namenjeni le bližnjim in prijateljem.

Nejna pot z nakitom pa se začela čisto naključno, ko je izdelovala magnete iz modelirne mase za novoletna darila. Takrat je izdelala prve majhne uhančke. Ker so bili videti precej simpatični je začela raziskovati, kateri materiali bi bili še primerni.

Ker jo je že od nekdaj navdihoval in ji bil blizu les je bil naslednji korak izdelovanje nakita iz lesa.
In tako se je začela Anina zgodba sprva z mini uhančki in kasnjeje poleg uhančkov začela ustvarati oglrice, broške in prstane. Za kolekcijo lesenega nakita iz masivne hruške so značilne predvsem geometrijske oblike, živost barv, enostavne linije, pozitivnost in energičnost. Predvsem gre za opazen in preprost nakit, ki je odličen modni dodatek za vsakdanjo uporabo, kot tudi za posebne priložnosti.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

ZUNANJA SEZONA 2022

LJUBLJANA
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com
 
RADOVLJICA
Linhartov trg pred cerkvijo
7., 14., 21. in 28.7. med 15. in 20. uro

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________