A-NAKIT

Zelo sem vesela, da ste se odločili za vstop v delček mojega sveta. Rada bi vam predstavila nekaj koščkov mene in mojega ustvarjanja.

A-NAKIT

 
Vsak na nek način želi sebe pokazati v nekem delu, ki ga ima rad. Jaz najraje v ustvarjanju. Svoje misli, svoje sanje, svet in želje, kakšna želim biti, pa včasih ni dovolj poguma, izrazim v svojih kosih nakita. Zame je to kot nekakšna vrsta terapije. In zdi se mi, da moji izdelki pokažejo, da izhajam iz sebe. Nekateri so seveda tudi bolj povprečni, je pa veliko izdelkov, ki so narejeni niti ne po modi, niti ne po ideji drugih. Res unikatni. Ogromno mi pomenijo pohvale in velikokrat je že bilo slišati, kako se v mojih koščkih nakita čuti, da je narejeno iz srca. In cenim take, ki to opazijo, da nisem le mašina, ki jo vklopiš in ugasneš, ko je ne potrebuješ več. Navajeni pa smo na to.

Do svoje lastne blagovne znamke sem prišla čisto naključno. Od vedno sem rada pacala po papirju, čičkala v zvezke, med poukom sem vedno posvečala več časa okraševanju naslova teme, kot pa sami vsebini, kot najstnica krasila sobo na sto načinov, vsak teden drugačnega ipd. Redko pa sem v roke vzela polimerno glino, zato je mogoče bila zame tako zanimiva, ko sem začela razmišljat o takem poklicu.

Izdelujem ga ročno, doma, v svoji dnevni sobi. Sam nakit je narejen iz polimerne mase, osnove pa so iz različnih materialov. Zadnje čase se bolj nagibam k nerjavečemu jeklu (nealergen in ne rjavi ob stiku z vodo). Všeč mi je tudi izdelovanje nakita po naročilu. Po navadi je to sicer le sprememba barve nakita, ki si ga dama želi, je pa nekaj tudi takih, ki čisto sami pridejo do svoje ideje in barv, jaz pa sem le izdelovalec. Takrat tudi zelo uživam.

FOTOGALERIJA

ZUNANJA SEZONA 2022

LJUBLJANA
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com
 
RADOVLJICA
Linhartov trg pred cerkvijo
7., 14., 21. in 28.7. med 15. in 20. uro

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________