arheoMANUFAKTURA

Znamka arheoMANUFAKTURA označuje linijo umetniških izdelkov, ki nastajajo v ustvarjalnici podjetja Arheotura.

arheoMANUFAKTURA


Ime za podjetjem je Manja Balek Jurjavčič - v prostem času absolventka arheologije, novopečena podjetnica in neumorna snovalka inovativnih umetniških kreacij, v katerih združuje starodavno veščino kaligrafije z bogato etnološko dediščino ročno klekljane čipke. Navdušena nad »vesoljem, življenjem in sploh vsem« navdihe išče tako v kulturni dediščini kot v lepotah narave ter s svojim umetniškim in profesionalnim delovanjem stremi k širjenju znanja in zavesti o naši skupni preteklosti in bogati duhovni in materialni dediščini.

Med njene najbolj inovativne izdelke zagotovo sodijo ustrezno poimenovane Kapljice Bistva:

KAPLJICE BISTVA
"Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno…"
(Antoine de Saint-Exupéry, Mali princ)

Kapljice Bistva pa skozi opne časa počasi pronicajo iz nevidnega in se v obliki modrosti, rekov, pregovorov porajajo pri slehernikih, od velikih učenjakov do preprostih umov. Kapljice bistva ujete žarijo v barvah kaligrafije in čipk, blažijo žejo v duši in dajo počitek očem, blagodejno pa vplivajo tudi na srce, da lažje vidi tisto, kar je očem skrito.

Za Kapljice Bistva ne potrebujete recepta, so namreč prosto dostopne in na voljo vsem, ki bi radi razveselili sebe ali svoje bližnje, za praznik ali vsakdan, za vse okuse in potrebe – v arheoMANUFAKTURNI delavnici vam jih namešajo po naročilu v vseh barvah, velikostih in oblikah!

Kapljice Bistva so ročno izdelani unikati, v katerih sta združena etnološko izročilo klekljane (idrijske) čipke in starodavna veščina krasopisa – kaligrafije. Modrosti, ki jih Kapljice Bistva prinašajo so zbrane iz umske zapuščine modernih in antičnih mislecev, vsaka pa je skrbno izbrana in pretehtana z željo, da širi strpnost, ljubezen in prijateljstvo ter dobre misli in pozitivno energijo. Večina Kapljic nastane po trenutnih umetniških navdihih, ker pa se o okusih in barvah ne razpravlja, vam Kapljico vašega Bistva izdelajo po naročilu v poljubni velikosti in barvni kombinaciji ter z vam pomenljivo vsebino.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________