Belinov štiblc

Urša Pogačnik je 33-letna arhitektka, ki se v življenju za oddih od resnobnosti njenega vsakdanjega dela, za napolnjene duše odpravi v oblikovalsko-literarne ekskurze.

Belinov štiblc


Kdo je Urša Pogačnik in kje žuborijo ideje Belinovega štiblca?

No, 33-letnica čez dan dela bolj »resne« stvari, se ubada z rekonstrukcijami in ljudem tolmači, kako zakon pravi, da naj se gradi. Zvečer, ko otroka zaspita in si pes svoj del kavča prisvoji, pa se domišljijski svet odpre in kreativnost razplamti. Včasih kak nasvet spiše, ga s tradicijo obogati , a predvsem sanjari, kako naj skrinja, kos lesa ali domači vzorec ponovno, na drugačen način, v sodobnem svetu spet oživi . Seveda, vse sama ne naredi, a tu ji cela »vojska« ob strani stoji – mizar ideje v les spravi pa specialne lesne koščke za poskuse dobavi, drugi tehnologijo razvozlja in ugotavlja, katera je za kako delo prava. In če kaj za »zvit in zrezat« je treba kupit', mora od slovenskega podjetja bit'.

Vsak dan pa Urša išče in išče, kaj rokodelci še znajo, in kako bi se jih z idejami povezati dalo. Več nas bo, pa čeprav mikro majhni, skupaj »dizajnu« nazaj slovensko dušo dajmo!

VEČ FOTOGRAFIJ

www.stiblc.si

ARTish SEZONA 2019

ZIMSKA SEZONA

-> sobota 16.11. / KUCHA (Bežigrad) / 10:00 - 19.00

BOŽIČNI ARTish

-> petek 20.12 / KUCHA (Bežigrad) / 10:00 - 19.00
-> sobota 21.12. / KUCHA (Bežigrad) / 10:00 - 19.00
 
-> nedelja 22.12. / RADOVLJIŠKA GRAŠČINA Radovljica / 10:00 - 18.00
 
* * * * *
 
PRIJAVE / INFO : artish.si@gmail.com