Blackbird bags

Blackbird bags je znamka, ki združuje praktičnost, lepoto in unikatnost.


Rada ima dobre filme, zato jo vsako leto najdete na LIFFu, zelo redko pa v Koloseju. Rada ima tuje jezike in dobre knjige ter morje in sonce.Po naravi precej praktična in meni, da ni dovolj, kadar so izdelki lepi, ampak morajo biti tudi uporabni. Blackbird bags je znamka, ki združuje praktičnost, lepoto in unikatnost. Ne more dan na dan, mesec za mesecem, leto za letom šivati ene in iste stvari, ampak vedno znova preizkuša nekaj novega, zato se za znamko Blackbird bags skriva veliko stvari: od torbic, drobižnic, mobi torbic, trakov za ključe itd.


Šivanje ima v njeni družini dolgo tradicijo, saj je bil prvi šivalni stroj pri hiši že okrog 1910. To je bil litoželezni šivalni stroj na nožni pogon znamke Singer, ki je še vedno pri hiši. Spogledovanje s tekstilom in šivanjem se je začelo že v rosnih letih, ko sta s prijateljico za punčke šivali oblekice. Kot najstnica je domov nosila kose blaga in mamo naprošala, da ji zašije zdaj hlače, drugič bluzo ali krilo. Nekega dne jo je mama imela dovolj in jo poslala na šivalni tečaj. Sprva je šivala oblačila, potem pa je nekega dne imela veliko ostanka blaga in sem si naredila še torbico »za zraven«. Počasi je naredila vedno več torbic in vedno manj oblačil. Sprva torbice zase in za prijateljice, potem pa je leta 2010 v Delovi prilogi Ona zasledila natečaj za nakupovalno torbo, se prijavila, izdelala nakupovalko, ki je prišla med finalnih dvajset in po zaključni prireditvi so jo prijatelji še bolj intenzivno začeli spodbujati naj ustvari svojo blagovno znamko. V jeseni leta 2010 je tako nastala blagovna znamka Blackbird bags.

VEČ FOTOGRAFIJ

blackbird-bags.blogspot.com

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________