CAYA CARLINA – by Helena Čebulj

Čutite metulje?

CAYA CARLINA – by Helena Čebulj


Helena Čebulj se ukvarja z grafičnim oblikovanjem, grafično tehniko je študirala na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani. Oblikovanje nakita in modnih dodatkov jo je zasvojilo v prostem času.

Sprva je nakit iz satenastih cvetov in razigrana krilca izdelovala le zase, potem še za prijateljice, nato pa je sklenila da je čas za blagovno znamko – in tako ji je na roko sedla metuljasta CAYA CARLINA. Začela je nastajati zgodba, v kateri nastopajo naključne teksture, vzorci, prosojnost, asimetrija, barve, majhni detajli in različni materiali. Narava je zanjo velik vir inspiracije - navdihujejo jo drobne kapljice vode, drevesne krošnje, cvetoči travniki,…

Pri oblikovanju ogrlic, brošk/priponk jo fascinirajo vlakna volnene koprene, ki se pri mokrem polstenju prepletejo tako, da jih lahko občuduje še ure in ure... Volnena koprena je zelo prijeten in mehak material, ki v kombinaciji s svilo tvori čudovite teksture njenih šalov. Njen drugi najljubši material je tekstil, iz katerega oblikuje cvetove, ki potem krasijo ogrlice, prstane, broške, obroče za lase,…

Poleg nakita izdeluje še kimono pasove in krilca, ki jim poskuša vdahniti karakter tako, da jih potiska, prešije z zanimivim svetlečim sukancem, izveze motiv,… Pri oblikovanju nakita in modnih dodatkov ji je najbolj pomembno to, da so izdelki uporabni, nosljivi, atraktivni in unikatni.

FOTOGALERIJA IZDELKOV CAYA CARLINA

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________