HOLM

 Pod blagovno znamko HOLM so zbrani različni produkti iz neokrnjene narave in čebeljega panja.

HOLM

 
Produkti niso samo sladki in okusni, temveč imajo tudi pozitiven učinek na človekovo počutje in zdravje, zato si jih lahko privoščite ali podarite brez slabe vesti.

MEDICA ali medeno vino, je najstarejša alkoholna pijača. Pridobljena je iz medu in vode z dodatkom kvasovk, ki povzročijo alkoholno fermentacijo. Pijemo jo ohlajeno na 8 do 10 stopinj C, kot aperitiv, ob slaščicah ali ob zaključku slavnostne večerje. Imenujemo jo tudi pijača bogov. Ima 10 - 13 % vol. alkohola.

HOLM MEDENI LIKER je izdelan iz slovenskega medu in kvalitetnega sadnega žganja. Medeni liker lahko pijemo ohlajen, v mrzlih dneh pa se lahko z njim tudi pogrejemo. Ima 16 - 35 % vol. alkohola. MED je najbolj poznan čebelji proizvod. Kakovosten, pravilno pridelan, skladiščen in uporabljen med ima številne zdravilne učinke. Odvisno od sorte medu se sestava ogljikovih hidratov, encimov, vitaminov, aminokislin in mineralnih snovi spreminja. Surovi, nefiltriran med, ki ni bil nikoli segret preko temperature 36 stopinj C, ima pozitivne zdravilne lastnosti pri okužbah v ustni votlini, kašlju, črevesnih obolenjih, glivičnih okužbah in pri celjenju ran.

Kapljice PROPOLIS v etanolni raztopini se lahko uporablja zunanje, pri pospeševanju celjenja ran, raztopnjen v vodi za grgranje ob obolenjih v ustni votlini, ali notranje, raztopljen v medu. Trenutne raziskave dokazujejo, da propolis učinkovito deluje proti bakterijam, glivicam in virusom.

NONIN ČAJ je čajna mešanica zdravilnih rastlin, ki so ročno nabrane v neokrnjeni naravi. V čaju ni nobenih dodanih ojačevalcev okusov ali arom. Čaj v razsutem stanju se pripravi s pomočjo sčipalke ali s precejanjem. Priporočljivo je, da se ga macerira 3 - 5 minut v prevreti vodi. Pozimi nas prijetno pogreje, ohlajen pa nas poleti prijetno osveži. Ohlajenemu oziroma mlačnemu čaju se lahko doda med. SVEČE iz čebeljega voska lepo odišavijo dom brez dodanih strupenih kemikalij. Pričarajo nam romantično, praznično vzdušje, osvetlijo prostor in dajo občutek toplote v domu.

MEDENJAKI so spečeni po starem družinskem receptu prababice, ki se prenaša iz roda v rod. Nepogrešljiva sestavina medenjakov je med, ki daje medenjakom sladkost in aromo.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

 

ZUNANJA SEZONA 2022

LJUBLJANA
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com
 
RADOVLJICA
Linhartov trg pred cerkvijo
7., 14., 21. in 28.7. med 15. in 20. uro

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________