JACI - Vesna Lapuh

Zgodba JACI se je začela že v zgodnjem otroštvu Vesne Lapuh – arhitektke, umetnice in vsestranske oblikovalke.

JACI - Vesna Lapuh


JACI je bilo njeno izmišljeno otroško ime, danes pa ji predstavlja čarobno besedo za vstop v brezmejen svet ustvarjalnosti.

Ustvarja od nekdaj. Kot otrok je porisala »gore« papirja, kreirala in šivala obleke za punčke in kasneje tudi zase, oblikovala nakit in se udeleževala raznih slikarskih delavnic in kolonij.

Danes se ukvarja z arhitekturnim projektiranjem, načrtovanjem interierjev in oblikovanjem pohištva. Njena posebna ljubezen je oblikovanje nakita. Nakit je izdelan iz različnih materialov – vendar vedno takšnih, ki so v svoji najbolj osnovni obliki. Ne uporablja šablon. Sama jim "vdihne" inovativne in prikupne oblike.

Navdih za kreativnost so vsekakor ljudje, če govorimo o oblikovanju nakita ali arhitekture. Motive najde v naravi ali pa so popolnoma domišljijski.

Kot ustvarjalko jo najbolj osreči to, da ljudje radi nosijo njene izdelke in se v njihovi družbi dobro počutijo. JACI UNIKATI sijejo s posebno energijo in izžarevajo dobro misel, spleteno v skrbno izbran material.

Letos se bo na Artishu predstavila s svojim prav posebnim izdelkom – koledarjem Ljubljane: Po ulicah in trgih Ljubljane, kjer je glavno mesto upodobljeno v avtorskih arhitekturnih skicah in predstavlja svojevrsten poklon Ljubljani in arhitektom, ki so v njej ustvarjali.

FOTOGALERIJA IZDELKOV
 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________