KERUBIN - Miranda Rumina

Miranda Rumina je multimedijska umetnica, ki od leta 1990 ustvarja v različnih medijih: slikarstvo, kiparstvo, video, instalacije, digitalna umetnost, fotografija, dizajn in literatura.

KERUBIN - Miranda Rumina


Kot mednarodno uveljavljena multimedijska umetnica je imela številne solo in skupinske razstave ter multimedijske predstavitve, nekatere izmed njih v najpomemnejših institucijah v Sloveniji in v tujini: Narodni muzej Slovenije, Cankarjev dom, Ljubljanski grad, Mestna hiša Konstanz (Nemčija), Moderna galerija Luleå (Švedska), Tibetantski pavilijon, Pitanga, Kalakendra (Auroville, Indija), Art & Soul (Chennai, Indija), Sanctuary (Koh Lanta, Tajska)...

Leta 2003 je bila izbrana na Mednarodnem bienalu sodobne umetnosti v Firencah. Isto leto je razstavljala na Poletnem mednarodnem bienalu Luleå na Švedskem. Leta 2004 je izdala svoj tretji roman Kodeks, ki so ga spremljale številne multimedijske predstave in razstave, med drugim tudi Ledena instalacija Kodeks. Njen prvi roman Lidia je izšel pri iUniverse v ZDA 2002 in je na voljo v vseh svetovnih spletnih knjigarnah v tiskani in e-knjigi.

Leta 2008 je s partnerjem Dalajem Eegolom izdala veliko slikanico za otroke Mala morska deklica in njen delfin in postavila svetlobno instalacijo ob potniškem terminalu v Kopru. Leta 2011 je z Matejem Ukmarjem izdelala še istoimensko interaktivno knjigo za iPad.

Leta 2004 je prejela nagrado na mednarodnem ExTemporu v Izoli.

Miranda Rumina že več let dela kot umetniški direktor v Umetniškem društvu Kerubin. Potovala, živela in ustvarjala je v številnih državah po vsem svetu: v Italij, Angliji, Grčiji, Nemčiji, na Tajskem, v Indiji, ZDA, Avstraliji, na Vanuatuju in drugje. Od leta 2004 do 2008 je vodila Galerijo Kerubin v Izoli. Leta 2009 je ustanovila Umetniški center Kerubin v Aurovillu, v svetovnem mestu v nastajanju, na JV Indije. Miranda Rumina je izpeljala že 150 vidnejših samostojnih razstav in skupinskih projektov. Živi v Sloveniji in v Aziji.

www.mirandarumina.com, www.kerubin.com in www.zenplus.eu

FOTOGALERIJA IZDELKOV

ZUNANJA SEZONA 2022

LJUBLJANA
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com
 
RADOVLJICA
Linhartov trg pred cerkvijo
7., 14., 21. in 28.7. med 15. in 20. uro

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________