L.E.P.O.

Pod L.e.p.o. se podpisuje Maja Laurence (Valič), arhitekt in rokodelec.

L.E.P.O.


Arhitekturo vidi in čuti povsod zato skozi njene oči gleda vse okrog sebe. Oblikovanje premišljenih detajlov in pot do perfekcije v končnem izgledu povzema iz prakse v projektiranju ter se skrbno loteva načrtovanja vsakega posameznega izdelka.

Z oblikovanjem tekstila razvija predmete z več funkcijami in oblikami. Vsak od njih je dobro premišljen in tekstil zanj skrbno izbran, po potrebi tudi ročno potiskan. Izgled predmetov je vedno preprost, njihova uporaba pa razkriva kompleksnost in možnost personifikacije.

Prvi šiviljski izdelek so predp(r)sniki tURNaROUND. To je ideja o kosu domačega tekstila, ki vas na hitro zaščiti pred vsem kar nastaja s pripravo hrane. Z obračanjem se mu spremeni podoba in se prilagaja potrebam različnih uporabnikov in njihovi percepciji o izgledu med in po pripravi kateregakoli obroka. Lahko je bolj klasičen, popolnoma razprt, zavezan okrog pasu in visi navzdol, ali pa bolj trendi, zavezan za pasom in stanjšan okrog vratu. Na tak način vam ne bo čudno, če v njem postrežete pripravljeno hrano in poklepetate s svojimi gosti, saj deluje šik in nemalokdo si kar zaželi, da bi vsa ostala oblačila pod njim kar izginila.

Drugi izdelek je torbica rOLLuP . Zrolana s spodnje strani in zapeta okrog pasu ali na pasu vaših hlač funkcionira kot dodaten priročen žep, hitro pa lahko svojo velikost poveča v velikost prave torbice. Namesto nošenja okrog pasu, ponuja tudi bolj klasično opcijo na rami, ali po diagonali. Pasovi so nastavljivi po dolžini. Na notranji strani je všit žepek za majhne predmete in rinka za pripenjanje. Zimska varianta ponuja zapenjanje z magnetnimi gumbi, z zadnje strani pa se dodatni žep podaljša v pokrov za zrolano opcijo. Pasovi so kovinske verige v dveh dolžinah ali usnjeni pas z rinko za nastavljanje dolžine.

Najbolj sveže pa so pOCKET torbice. To so majhne torbice za na pas, v katere hitro pospravimo najnujneše predmete. Notranjost je iz dveh delov, osrednji večji žep ima s sprednje strain prišit še enega manjšega, na njem je tudi magnetno zapiralo, na katerega se zapre pokrov. Z zadnje strani je prišit pas, ki ga s pomočjo karabina pripnemo na zanke na pasu hlač, ali pa znotraj svoje ročne torbe. Tako lahko funkcionira tudi kot torbica znotraj torbice. Za vsak pOCKET je izbrana barvna kombinacija in potisk, ki ponujata edinstven in unikaten izgled.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________