MATEiKA

MATEikA punčke so izdelane iz samih naravnih materilov, polnjene z nepredeno volno, zato otrokom tako lepo dišijo in njim so tudi namenjene.

MATEiKA


Blagovna znamka MATEikA je produkt Mateje Zaletel ki je, kot veliko drugih ekonomistov zaplavala v ustvarjalne vode. Najmočneje se je ustvarjalnost odprla po delu z otroci in študiju za waldorfskega pedagoga. Tam so na seminarju izdelali punčko in takrat so jo “pupe” dobesedno začarale. Prvo pupo oblikuješ navadno po svoji podobi…in ker je bila prva res podobna Mateji, čeprav je bila namenjena njeni mlajši hčeri, so vse ostale pupe MATEikA (po “Matejki zlati”, kot jo je včasih klicala mama).

MATEikA punčke so izdelane iz samih naravnih materilov, polnjene z nepredeno volno, zato otrokom tako lepo dišijo in njim so tudi namenjene. Vsaka punčka je unikatna in navdih pride ob izdelavi sami ali po želji staršev za otroka. Večji kot je otrok, manjša naj bo punčka. Za dojenčke in najmlajše, ki dajejo stvari še v usta, so primerni sanjavčki, to so pupe, ki so mehke in crkljive, a brez laskov, dodan jim je lahko tudi lesen obroček za grizenje.

Ob izdelavi punčk so se rodile nove stvari: male punčke in angelčki, pa igrače za hišne ljubljenčke, saj tudi njim volna lepo diši. Zbirka brošk v obliki srčkov, je bila ustvarjena, ko so se v naravi prikazovale podobe srčkov. Nastala je kolekcija babušk, ki jih lahko odišaviš, saj so babuške letos na vsakem koraku.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________