NARAJI

Sta mama in hči, ki skupaj pod blagovno znamko Naraji, ustvarjata nakit.

NARAJI


Nakvačkan je iz barvnih žic »balin colorful wire«, ki je koži prijazna, odporna na vodo, mraz in vročino, ki ne zbledi, ne potemni in ne rjavi, je odporna na korozijo in se ne lušči. Iz nje izdelujeta ogrlice, zapestnice, uhane in prstane, z dodanimi poldragimi kamni, steklenimi in drugimi perlami ter swarowski kristali, satenastimi in drugimi trakovi. Zato, da so robovi nakita mehkejši, večino izdelkov skrbno obkvačkata z barvnimi prejicami. Tehniko izdelave nenehno dopoljnujeta, ker res želita, da je vsakdo, ki izdelek nosi, z njim zadovoljen. Izdelki, ki nastajajo, rastejo in se spreminjajo skupaj z njima. Navdihujejo ju narava, letni časi, življenje, ki prinaša lepe stvari. Idej je veliko..

Marija Girandon Škrlj
Je izučena šivilja, ki že od svojega 15 leta ustvarja. Šivanja jo izučila teta, ki je bila šivilja, kvačkanja in pletenja pa se je naučila od mame. V letu 1970, ob rojstvu hčerke Darinke, se je začela s šivanjem ukvarjati bolj profesionalno. Izdelovala je obleke in drobne okraske (vezene, pletene, kvačkane), ki so sodili zraven, po naročilu. Vedno je imela rada lepe stvari in bila vesela, ko so njene roke naredile kaj lepega. Njena ustvarjalna pot jo je vodila do modnih oblikovalcev Mateje Benedetti in Davida Mateja Goljata, s katerima je nekaj časa aktivno sodelovala. Prav David Matej Goljat jo je seznanil s takratnim Art Marketom in ker sta obe s hčerko radi kvačkali , šivali in slikali na svilo, sta se odločili, da tam sodelujeta. Na Art Marketu sta se v letu 2005 in 2006 predstavili s kvačkanim nakitom, plišastimi živalmi in izdelki iz poslikane svile.

Ker je strast do kvačkanja kljub letom (letos bo praznovala svoj 73 rojstni dan) ni zapustila, ker želi to, kar ustvarjam tudi pokazati tudi drugim in ne samo znancem in prijateljem je nastala blagovna znamka Naraji, nakit narejen z ljubeznijo do vsega lepega ☺

Darinka Girandon
V njenem življenju je bilo raznovrstno ustvarjanje vedno prisotno, saj bi bilo ob tako ustvarjalni mami sploh težko drugače. Po izobrazbi sicer diplomirana psihologinja, ki je vedno rada risala, slikala, kvačkala, pletla. Najlepši občutek je, ko izpod njenih prstov nastane nekaj lepega.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________