Nina Kodela

Znanje je pridobila pri babici . . .

Nina Kodela


"Zanka" od rojstva njene hčere, ki je bila prvi uporabnik njenih zank in ostala njihov najbolj zahteven uporabnik. Pri tem ji znanja, pridobljena od babice - učiteljice ročnih del in stare tete - upravnice vrtca, seveda več kot koristijo.

Sicer dela po naročilu. Pri tem se prilagaja stranki, izdelek je tako seštevek njenega znanja in njenih želja. Ostajajo pa ji stvaritve, ki jih ustvarja za svojo dušo. Potreba po oblikovanju pletenin je nekako podrejena materialu, ki ji pride pod roke. Uživa pri delu z materiali, ki bi jih večina pletilj preprosto odvrgla. Tako pred njo niso varne ne na trakce razrezane kavbojke, ne gaza za povijanje ran...Sestavlja svilo in bombaž, umetne materiale ukroti z dodajanjem naravnih. Tam kjer izdelovalci oblačil uporabijo krojenje, si sama pomaga z opisno geometrijo.

Pri izbiri barv jo vodi domišljija. Uživa v izdelovanju lutk in volnenih figur in v žarečih očkah prejemnikov toplih igrač. Zanjo in njene zanke je edina neprekosljiva ovira - čas. Zato se nekako ne more okvalificirati kot pletilja. Prej uživalka v ustvarjanju.

FOTOGALERIJA IZDELKOV NINA KODELA

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici od 30.4. dalje / VSAKA nedeževna sobota

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO:
četrtek in petek med 17.00 in 19.00
sobota med 10.00 in 13.00

____________

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *