Petra Nabernik

Navdih za svoje izdelke tako črpa iz okoliške narave, prijaznih ljudi, vtise pa nato strni in oblikuje v zanimive, pisane izdelke iz stekla ali keramike.

Petra Nabernik


Mlada ustvarjalka Petra Nabernik prihaja iz čudovitih krajev izpod Krvavca, iz Cerkelj na Gorenjskem. Navdih za svoje izdelke tako črpa iz okoliške narave, prijaznih ljudi, vtise pa nato strni in oblikuje v zanimive, pisane izdelke iz stekla ali keramike.

Ustvarjati je pričela že v mladosti, ko je v mamini delavnici packala z glino in barvami, kasneje pa se je prav s temi materiali pričela ukvarjati tudi profesionalno. Specializirala se je predvsem za delo s keramiko in steklom in pridobila tudi certifikat obrtne zbornice.

Stekleni izdelki, ki jih ustvarjajo Petrini čudežni prsti, nastajajo s postopkom fuzije, ki jih navdihuje bogato prepletanje barv. Najraje se poigrava s steklenim nakitom, in njen največji užitek je, ko vidi, da so nastale nove, drugačne oblike in vzorci. Iz stekla izdeluje tudi posode različnih oblik, mične pepelnike, ure, ogledala in še in še.

Poleg stekla je njena strast tudi keramika. Keramika je dvakrat žgana bela glina, ki je še dodatno obogatena z barvami in glazuro. Tako nastajajo majhne in velike igrive punčke, ki z veseljem poživijo prostor na steni, pa njene pokončne deklice, ki jih pravi pevke, dobre vile, majhni prašički za srečo.

Petra je res dobra vila, saj vsak njen izdelek prikliče nasmeh na obraz in vas začara.

VEČ FOTOGRAFIJ
 

ZUNANJA SEZONA 2022

LJUBLJANA
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com
 
RADOVLJICA
Linhartov trg pred cerkvijo
7., 14., 21. in 28.7. med 15. in 20. uro

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________