Petra Nabernik

Navdih za svoje izdelke tako črpa iz okoliške narave, prijaznih ljudi, vtise pa nato strni in oblikuje v zanimive, pisane izdelke iz stekla ali keramike.

Petra Nabernik


Mlada ustvarjalka Petra Nabernik prihaja iz čudovitih krajev izpod Krvavca, iz Cerkelj na Gorenjskem. Navdih za svoje izdelke tako črpa iz okoliške narave, prijaznih ljudi, vtise pa nato strni in oblikuje v zanimive, pisane izdelke iz stekla ali keramike.

Ustvarjati je pričela že v mladosti, ko je v mamini delavnici packala z glino in barvami, kasneje pa se je prav s temi materiali pričela ukvarjati tudi profesionalno. Specializirala se je predvsem za delo s keramiko in steklom in pridobila tudi certifikat obrtne zbornice.

Stekleni izdelki, ki jih ustvarjajo Petrini čudežni prsti, nastajajo s postopkom fuzije, ki jih navdihuje bogato prepletanje barv. Najraje se poigrava s steklenim nakitom, in njen največji užitek je, ko vidi, da so nastale nove, drugačne oblike in vzorci. Iz stekla izdeluje tudi posode različnih oblik, mične pepelnike, ure, ogledala in še in še.

Poleg stekla je njena strast tudi keramika. Keramika je dvakrat žgana bela glina, ki je še dodatno obogatena z barvami in glazuro. Tako nastajajo majhne in velike igrive punčke, ki z veseljem poživijo prostor na steni, pa njene pokončne deklice, ki jih pravi pevke, dobre vile, majhni prašički za srečo.

Petra je res dobra vila, saj vsak njen izdelek prikliče nasmeh na obraz in vas začara.

VEČ FOTOGRAFIJ
 

OTVORITEV SEZONE 2022

ARTish KINO ŠIŠKA 2022

-> sobota, 19. marec, med 10.00 in 19.00 

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * * 

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO: sreda, četrtek in petek med 17.00 in 19.00

____________