Petra Nabernik

Navdih za svoje izdelke tako črpa iz okoliške narave, prijaznih ljudi, vtise pa nato strni in oblikuje v zanimive, pisane izdelke iz stekla ali keramike.

Petra Nabernik


Mlada ustvarjalka Petra Nabernik prihaja iz čudovitih krajev izpod Krvavca, iz Cerkelj na Gorenjskem. Navdih za svoje izdelke tako črpa iz okoliške narave, prijaznih ljudi, vtise pa nato strni in oblikuje v zanimive, pisane izdelke iz stekla ali keramike.

Ustvarjati je pričela že v mladosti, ko je v mamini delavnici packala z glino in barvami, kasneje pa se je prav s temi materiali pričela ukvarjati tudi profesionalno. Specializirala se je predvsem za delo s keramiko in steklom in pridobila tudi certifikat obrtne zbornice.

Stekleni izdelki, ki jih ustvarjajo Petrini čudežni prsti, nastajajo s postopkom fuzije, ki jih navdihuje bogato prepletanje barv. Najraje se poigrava s steklenim nakitom, in njen največji užitek je, ko vidi, da so nastale nove, drugačne oblike in vzorci. Iz stekla izdeluje tudi posode različnih oblik, mične pepelnike, ure, ogledala in še in še.

Poleg stekla je njena strast tudi keramika. Keramika je dvakrat žgana bela glina, ki je še dodatno obogatena z barvami in glazuro. Tako nastajajo majhne in velike igrive punčke, ki z veseljem poživijo prostor na steni, pa njene pokončne deklice, ki jih pravi pevke, dobre vile, majhni prašički za srečo.

Petra je res dobra vila, saj vsak njen izdelek prikliče nasmeh na obraz in vas začara.

VEČ FOTOGRAFIJ
 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________