Polona Potočnik – KU:KU

Nekoč so živele sestrice Potočnik, ki jim v vsem širnem kraljestvu ni bilo para. Za mlajšo sestrico je, kakor opernim divam bržčas pritiče, veljalo, da pušča ličila na najbolj nemogočih mestih – v kuhinji, na stopnišču, na TV-ju in WC-ju …

Polona Potočnik – KU:KU

 
sama pa sem ravno takrat zopet iskala svoje srce – nov, povsem in docela “moj” izraz v svetu nakitarstva; iskala sem drugačno strukturo, takšno fino, ravno prav graciozno, a hkrati nežno šik … da ženska zasije v vsej svoji lepoti. Hotela sem tehniko, s katero bi bil nakit moje platno, da si nanj odslikam vesolje in vetru nians pustim, da gre, kamor hoče. In tako sem ga našla. Svoje srce. 

»Malo nad očke, potlej pa v butično linijo top šik nakita KU:KU,« vsakič ko se lišpam z belo-pastelno-roza. Za cvetoč, iskriv pogled. Za bisere v očeh. Pa si nadenem še uhane. Ker z žensko milino pač ni šale. Take, ki v soncu se blestijo, ki so plaz žmohtnih idej in žarnih barv visoki rej. Ki združujejo prvine modnih smernic in brezčasja v unikatni tehniki obdelave prahu, ki ga vse preveč rade nosimo na obrazu, namesto da bi ga nanesle na prostrana platna nakita in zasijale. Z žensko milino pač ni šale.

FOTOGALERIJA

 

OTVORITEV SEZONE 2022

ARTish KINO ŠIŠKA 2022

-> sobota, 19. marec, med 10.00 in 19.00 

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * * 

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO: sreda, četrtek in petek med 17.00 in 19.00

____________