Polona Potočnik – KU:KU

Nekoč so živele sestrice Potočnik, ki jim v vsem širnem kraljestvu ni bilo para. Za mlajšo sestrico je, kakor opernim divam bržčas pritiče, veljalo, da pušča ličila na najbolj nemogočih mestih – v kuhinji, na stopnišču, na TV-ju in WC-ju …

Polona Potočnik – KU:KU

 
sama pa sem ravno takrat zopet iskala svoje srce – nov, povsem in docela “moj” izraz v svetu nakitarstva; iskala sem drugačno strukturo, takšno fino, ravno prav graciozno, a hkrati nežno šik … da ženska zasije v vsej svoji lepoti. Hotela sem tehniko, s katero bi bil nakit moje platno, da si nanj odslikam vesolje in vetru nians pustim, da gre, kamor hoče. In tako sem ga našla. Svoje srce. 

»Malo nad očke, potlej pa v butično linijo top šik nakita KU:KU,« vsakič ko se lišpam z belo-pastelno-roza. Za cvetoč, iskriv pogled. Za bisere v očeh. Pa si nadenem še uhane. Ker z žensko milino pač ni šale. Take, ki v soncu se blestijo, ki so plaz žmohtnih idej in žarnih barv visoki rej. Ki združujejo prvine modnih smernic in brezčasja v unikatni tehniki obdelave prahu, ki ga vse preveč rade nosimo na obrazu, namesto da bi ga nanesle na prostrana platna nakita in zasijale. Z žensko milino pač ni šale.

FOTOGALERIJA

 

ZUNANJA SEZONA 2022

LJUBLJANA
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com
 
RADOVLJICA
Linhartov trg pred cerkvijo
7., 14., 21. in 28.7. med 15. in 20. uro

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________