RETROBJBA

 RETROBJBA so izvirno oblikovana oblačila za prosti čas z dotikom nostalgije. Narejena v Sloveniji izpod rok kreativke Nike Dimc.

RETROBJBA

 
Avtorica o sebi: "V življenju me je do sedaj zanimala že sto in ena stvar. Preko čopiča, računalnika, kamere in še česa, sem na koncu prišla do tega, da je moje orodje za delo namesto palete in barv blago. Zato tudi moje delo ne poteka na konvenkcionalen način. Vedno poudarim, da nisem šivilja, ampak bolj oblikovalka, ustvarjalka, kreativka. Ko ustvarjam, je proces bolj podoben slikarskemu. Blago razporejam po delovni površini, da ugotovim kakšna bi naj bila kompozicija in razmerje barv, šele nato se lotim tehnične izvedbe, samega šivanja. Nikoli pa pri delu ne skiciram v naprej, vse nastane v moji glavi, sproti. Sprva je šivanje bil hobi, želela sem sama sebi izdelati oblačila, ki bi bila praktična, udobna pa tudi vizualno privlačna. Oprema za delo na začetku je bil šivalni stroj od mame in veliko volje. V nekaj letih sem se naučila šivati osnovne kroje, ki jih še danes prilagajam po svoje. Veliko zaslugo za strast, ki jo vlagam v svoje delo nosi babičina zapuščina. Bila je profesionalna šivilja. Pustila mi je ogromno materiala, strojev in pripomočkov za delo. Žal pa se nikoli nisem utegnila od nje učiti samega šivanja. Vir navdiha pri oblikovanju zagotovo ostajajo spomini iz otroških dni. Blagovne znamke iz bivše skupne države. Zato moja oblačila nosijo nostalgičen pridih. Oblačila šivam v naprej, večinoma velikosti M. Vse kar nastane, je na voljo na tej strani in na moji spletni strani www(dot)retrobjba(dot)tk. Šivam za ženske, moške in tudi za otroke. Izdelava je možna tudi po naročilu. To pomeni, da lahko kupec izbere svoj material, dizajn, barvo, kakšen poseben detajl, vedno se prilagodim. Ker ni lepšega občutka, ko nekdo odide skozi tvoja vrata, oblečen v nekaj kar je bilo narejeno posebej zanj in opremljen z zadovoljstvom in nasmehom. Vedno sem pripravljena na nove izzive."

FOTOGALERIJA

 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________