Sumina Jewellery

Sumina Jewellery je kolekcija nakita v katero je diplomirana industrijska oblikovalka Barbara Nar-doni združila zgodbi dveh družin, Sumina in Nardoni.

Sumina Jewellery


Dve zgodbi z zgodovino, tradicijo, znanjem in oblikovanjem se udejanjata v kosih nakita, ki ustvarjajo nov pogled na svet in hkrati močan namenom vzpostavitve notranjega miru.

Nardonijeva za izdelavo nakita uporablja vijake, ki so izdelani v družinskem podjetju. Na vijak gleda kot na majhno mandalo, se pravi krog, v katerem je zarisan križ ali črko iks. Prepričana je, da so to simboli, ki imajo močan pomen in eterično moč. Krog je oblika, ki ji je najbolj blizu in se že od nekdaj pojavlja v njenih oblikovalskih kreacijah. Pravi da, je krog je ciklus, je življenje, objem, neskončnost in da vse oblike izhajajo iz kroga. Križ ji mi pomeni stabilnost, uravnoteženost, vse štiri strani neba, mir v srcu, … ali pa X, ki pomeni poljub. Tu se pojavita še horizontalna in vertikalna črta, ki ji pomenita povezanost z zemljo in nebom.

Navdihuje jo moč prvinskih oblik in simbolike ter njun vpliv na človeka, predvsem na nevidni, eterični del človeka in vsega kar na svetu obstaja. Srebro, jeklo in epoksi smola, so materiali, ki jo trenutno najbolj navdihujejo, hkrati pa zahtevajo izredno zbranost in mirno roko, zato večji del procesa oblikovanja poteka v meditativnem stanju.

Nakit Sumina v sebi nosi energijo, ki nosilca nakita namenoma opominja, da svoje telo in duha ohranja v ravnovesju in harmoniji, s tem prinaša mir in spokojnost.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________