Sumina Jewellery

Sumina Jewellery je kolekcija nakita v katero je diplomirana industrijska oblikovalka Barbara Nar-doni združila zgodbi dveh družin, Sumina in Nardoni.

Sumina Jewellery


Dve zgodbi z zgodovino, tradicijo, znanjem in oblikovanjem se udejanjata v kosih nakita, ki ustvarjajo nov pogled na svet in hkrati močan namenom vzpostavitve notranjega miru.

Nardonijeva za izdelavo nakita uporablja vijake, ki so izdelani v družinskem podjetju. Na vijak gleda kot na majhno mandalo, se pravi krog, v katerem je zarisan križ ali črko iks. Prepričana je, da so to simboli, ki imajo močan pomen in eterično moč. Krog je oblika, ki ji je najbolj blizu in se že od nekdaj pojavlja v njenih oblikovalskih kreacijah. Pravi da, je krog je ciklus, je življenje, objem, neskončnost in da vse oblike izhajajo iz kroga. Križ ji mi pomeni stabilnost, uravnoteženost, vse štiri strani neba, mir v srcu, … ali pa X, ki pomeni poljub. Tu se pojavita še horizontalna in vertikalna črta, ki ji pomenita povezanost z zemljo in nebom.

Navdihuje jo moč prvinskih oblik in simbolike ter njun vpliv na človeka, predvsem na nevidni, eterični del človeka in vsega kar na svetu obstaja. Srebro, jeklo in epoksi smola, so materiali, ki jo trenutno najbolj navdihujejo, hkrati pa zahtevajo izredno zbranost in mirno roko, zato večji del procesa oblikovanja poteka v meditativnem stanju.

Nakit Sumina v sebi nosi energijo, ki nosilca nakita namenoma opominja, da svoje telo in duha ohranja v ravnovesju in harmoniji, s tem prinaša mir in spokojnost.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

ZUNANJA SEZONA 2022

LJUBLJANA
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com
 
RADOVLJICA
Linhartov trg pred cerkvijo
7., 14., 21. in 28.7. med 15. in 20. uro

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________