Sumina Jewellery

Sumina Jewellery je kolekcija nakita v katero je diplomirana industrijska oblikovalka Barbara Nar-doni združila zgodbi dveh družin, Sumina in Nardoni.

Sumina Jewellery


Dve zgodbi z zgodovino, tradicijo, znanjem in oblikovanjem se udejanjata v kosih nakita, ki ustvarjajo nov pogled na svet in hkrati močan namenom vzpostavitve notranjega miru.

Nardonijeva za izdelavo nakita uporablja vijake, ki so izdelani v družinskem podjetju. Na vijak gleda kot na majhno mandalo, se pravi krog, v katerem je zarisan križ ali črko iks. Prepričana je, da so to simboli, ki imajo močan pomen in eterično moč. Krog je oblika, ki ji je najbolj blizu in se že od nekdaj pojavlja v njenih oblikovalskih kreacijah. Pravi da, je krog je ciklus, je življenje, objem, neskončnost in da vse oblike izhajajo iz kroga. Križ ji mi pomeni stabilnost, uravnoteženost, vse štiri strani neba, mir v srcu, … ali pa X, ki pomeni poljub. Tu se pojavita še horizontalna in vertikalna črta, ki ji pomenita povezanost z zemljo in nebom.

Navdihuje jo moč prvinskih oblik in simbolike ter njun vpliv na človeka, predvsem na nevidni, eterični del človeka in vsega kar na svetu obstaja. Srebro, jeklo in epoksi smola, so materiali, ki jo trenutno najbolj navdihujejo, hkrati pa zahtevajo izredno zbranost in mirno roko, zato večji del procesa oblikovanja poteka v meditativnem stanju.

Nakit Sumina v sebi nosi energijo, ki nosilca nakita namenoma opominja, da svoje telo in duha ohranja v ravnovesju in harmoniji, s tem prinaša mir in spokojnost.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

OTVORITEV SEZONE 2022

ARTish KINO ŠIŠKA 2022

-> sobota, 19. marec, med 10.00 in 19.00 

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * * 

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO: sreda, četrtek in petek med 17.00 in 19.00

____________