SVICHKA

 SVICHKA nastaja v Prlekiji, ki ostaja dobro skriti zaklad in kjer živita in ustvarjata, Martina in Aleš.

SVICHKA

 
Svečarstvo živita na popolnoma svež način. Strast do svečk je pri Martini prižgal dedek. On je zasnoval podjetje, ki ga je pri svojih enaindvajsetih prevzela v svoje roke. In srce. Z Alešem svečke doživljata kot predmete z izredno simbolno močjo, ki v naša življenja vnašajo svetlobo, toploto in lepoto. Svečke dvigujejo razpoloženje, potolažijo žalost, ustvarijo romantično vzdušje. SVICHKE so mladostne, aromatične in izdelane iz sojinega voska.

Z vinskimi PONOVNO DIŠEČIMI SVICHKAMI se naštetim dimenzijam pridružuje ponovna uporaba. Nadgrajene in ponovno uporabljene vinske steklenice nosijo zgodbo o identiteti, opojnosti, žlahtni svetlobi, enostavnosti, pristnosti in času. Našem času, ki ga moramo ceniti in doživljati v polnosti. Kakovost življenja se ne meri v količini vina, ki ga popijemo, in ne v številu svečk, ki jih prižgemo. Meri se v polnosti trenutkov, ki jim je bila priča posamezna vinska steklenica. Takrat, ko je bila vino, in zdaj, ko je PONOVNO DIŠEČA SVICHKA.

Ustvarjajmo skupaj rahločutne trenutke ob soju SVICHK.

PREDSTAVITEV SVEČK

PONOVNO DIŠEČE: Vinska steklenica je postala PONOVNO DIŠEČA.
Kje drugje bi se lahko vinske steklenice uporabljale nepričakovano drugače? PONOVNO DIŠEČE SVICHKE nastajajo v Prlekiji, ki je znana po svoji fantastični legi kjer dozorevajo vrhunska vina. Tu živita in ustvarjava tudi Martina in Aleš, ki svečarstvo živiva na popolnoma svež način.

Z PONOVNO DIŠEČIMI SVICHKAMI se mladostnosti, aromatičnosti in sojinemu vosku pridružuje ponovna uporaba. Nadgrajene in ponovno uporabljene vinske steklenice nosijo zgodbo o identiteti, opojnosti in času. Našemu času, ki ga moramo ceniti in doživljati v polnosti.

Kakovost življenja se ne meri v količini vina, ki ga popijemo in ne v številu svečk, ki jih prižgemo. Meri se v polnosti trenutkov, ki jim je bila priča posamezna vinska steklenica.
Ponovno dišeče so ročno izdelane sveče iz 100% naravnega sojinega voska, brez GSO (gensko spremenjenih organizmov). Dodajajo jim skrbno izbrane dišave, ki ne vsebujejo ftalatov in parabenov. V svečkah Ponovno dišeče je uporabljen leseni stenj. SVICHKAM pa dodano vrednost daje tudi zunanja embalaža, saj jo izdeluje invalidsko podjetje iz Krškega.

Teža voska: 300g
Čas gorenja: vsaj 60 ur

Vonji:
Vonj sladko vino, se popolnoma poda v Ponovno dišeče. Svečki poda svežino in spomin na njeno prejšnje poslanstvo.
Vonj jabolka s cimetom vam bo vse leto pričaral pristen vonj božičnih praznovanj in druženj v krogu najdražjih.
Takrat, ko je bila vino, in zdaj, ko je
PONOVNO DIŠEČA SVICHKA.

NEKAJ DIŠEČEGA:
Dišeče SVICHKE Nekaj dišečega so ročno izdelane sveče iz 100% naravnega sojinega voska, brez GSO (gensko spremenjenih organizmov). Dodajajo jim skrbno izbrane dišave, ki ne vsebujejo ftalatov in parabenov. V svečkah Nekaj dišečega je uporabljen le bombažni stenj brez cinka ali svinca. SVICHKAM pa dodano vrednost daje tudi zunanja embalaža, saj jo izdeluje invalidsko podjetje iz Krškega.

Svečke dvigujejo razpoloženje, potolažijo žalost, ustvarijo romantično vzdušje. SVICHKE so mladostne, aromatične in izdelane iz sojinega voska.

Čas gorenja: vsaj 25 ur
Teza voska: ± 110g
Vonji:
Vonj lipe, ki odpira vrata spominov v iskanju izgubljenega časa.
Vonj manga vaše misli popelje v eksotične kraje, sanjarjenje in v vas prebudi navdih.
Vonj božiča zadiši po podarjenem času, toplih objemih in sladki sreči.
Figa z rjavim sladkorjem bo vaš dom napolnila s svežino. Eksotična in zanimiva mešanica ter neverjeten sproščujoč vonj.

FOTOGALERIJA

 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________