TRASH DESIGN

V Mariboru je v sodelovanju z društvom EPeKa zaživel nov projekt, ki so ga iniciatorji projekta Katja Keržan, Aleš Zorko in Jurij Vahtar poimenovali TRASH DESIGN.

TRASH DESIGN


Trash design se v svojem bistvu usmerja k transformaciji odpadnih materialov v uporabne.

Na spletni strani www.trashdesign.si, kjer lahko tudi naročite kakšen kos pohištva, ali vam celo uredijo celoten interier, ter po novem tudi modne dodatke, so zapisali svoje poglede in razmišljanja o tej tematiki:

"Današnja potrošniška kultura bazira na tleh inovacij in ustvarjanja trendov, ter ima globoko povezavo vse od mode do arhitekture. Naše dnevne navade, življenjski stil daje pomembno vlogo dizajnu. Arhitektura je postala markanten del naše kulture. Današnji trend opreme je vintage, oblikovalci in arhitekti se zatekajo k ideologijam in konceptom prejšnjih stoletij. Ropanje babičine omare je postalo kul.

Naše dogodivščine so se začele ko smo se spogledovali z babičino staro žlico ob srkanju domače goveje juhice. Potenciali uporabnosti žlice so nam odprli nove dialoge. Jo lahko res uporabljamo samo kot pripomoček za prehranjevanje, ali ji lahko spremenimo uporabnost. Je lahko stara paleta samo podstavek za posteljo? Razrezana, razstavljena rekonstrukcija, z drugačno teksturo, lahko postane del garderobne omare, navidezne stene, preoblečena v časopisni papir pa osrednja polica kuhinje. Žlice lahko nosijo kablovje naše nove lučke, postanejo obešalniki za vintage oblekice, ali pa ali pa imajo okrasno vlogo kot podstavek za sveče. Omejeni smo samo z našo domišljijo."

FOTOGALERIJA

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________