UNIKATNICA Nina Kolar

 Nina Kolar pod imenom Unikatnica ustvarja unikatni, ročno izdelan avtorski nakit že vrsto let. 

UNIKATNICA Nina Kolar

 
Les, prejico, žico, glino in polimerne mase, iz katerih ustvarja, je nadgradila z ročno avtorsko poslikavo, za kvačkan komplet nakita z žico in glino z ročno poslikaov pa prejela certifikat Dobrote Dolenjske.

V zadnjem letu in pol sta jo pritegnili smola, v katero vdeluje pravo travniško, vrtno in gozdno cvetje ter glina, ki se suši na zraku, ki jo ročno poslikuje z avtorskimi motivi labodov in metuljev s filigranskimi detajli. Metulji, kot najmočnejši simbol transformacije, veselja in brezmejnega duha, se pri ustvarjalki kot rdeča nit pojavljajo tudi na ostalih njenih izdelkih. Vsak izdelek, vsak kos nakita iz gline, ki se suši na zraku, ustvarjalka oblikje ročno, brez kalupov ali modelčkov, tako ima vsak izdelek svojo posebno zgodbo, ki jo pišejo njene roke.

Cvetlični nakit (prstani, ogrlice, broške, uhani, zapestnice) je plod ljubezni do narave in njenega videnja sveta, ki ga, podobno kot slike v malem, vdeluje v smolo. Cvetje, ki ga nabira in goji sama, tako za večno zapiše v unikatni kos nakita, za katerega tudi ročno izdeluje kalupe ter vsak izdelek ročno brusi, dokler nakit ne pridobi na sijaju, ki pod sabo razkriva večinoma cvetlice, ki jih nabira večinoma na slovenskih tleh. Cvetlični nakit je poseben po svoji izvirnosit, barvitosti in tudi po tem, ker lahko priljubljeno cvetico, nosite s seboj v vseh letnih časih. Izbrana cvetica tako daje moč, energijo in napaja z radostjo do življenja. Vsak cvet pripoveduje svojo zgodbo, vsak cvet ima svojo simboliko in namen.

CVETLIČNI NAKIT
http://www.unikatnica.com/lang-si/cvetlicni-nakit

FOTOGALERIJA IZDELKOV

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________