ZOJANI

Kot mala deklica nisem imela prav veliko igrač, kot edinka pa sem se morala nekako zaposliti, tako sem si veliko svojih igrač izdelala kar sama.

ZOJANI


Vedno sem rada brskala po očetovi delavnici in ga opazovala pri delu, ter se navzela njegove miselnosti, da česar ne moreš kupiti, lahko ustvariš sam.

Z zanimanjem in občudovanjem sem vedno rada zrla v bleščeče zlatarske vitrine, čeprav nikoli ni bilo zlato tisto, kar bi pritegnilo mojo pozornost. Vedno mi je bil bližje lesk srebra ter mali bleščeči kristali in diamanti.

Oblikovalska pot se je začela s polimerno glino, nadaljevala z žico, kjer sem s tehniko prepletanja skušala doseči filigranski izgled, ki sem ga občudovala v srebrnih izdelkih odličnih zlatarskih mojstrov.

Po nekaj letih oblikovanja žice sem počasi prišla do materiala, ki me od nekdaj fascinira. Tako se moje delo končno nadaljuje na področju in z materialom, ki ga od nekdaj občudujem. Sem samouk in s pomočjo številnih znancev in prijateljev, izučenih zlatarjev in zlatark počasi nadgrajujem svoje znanje, v pomoč mi je seveda tudi svetovni splet, knjige ter revije, predvsem pa veliko vaje in učenje iz lastnih napak.
Moje kreacije nastajajo spontano, brez načrtov, inspiracija se porodi med samim delom. Vsak kos ki ga izdelam, je zato unikaten in neponovljiv.

Moje izdelke najdete pod blagovno znamko Zojani, ki izhaja iz imena mojega največjega zaklada. Hčerke prvorojenke, z imenom Ani Zoja.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

ZUNANJA SEZONA 2022

LJUBLJANA
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com
 
RADOVLJICA
Linhartov trg pred cerkvijo
7., 14., 21. in 28.7. med 15. in 20. uro

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________