ARTish #6 (Gornji trg) - foto Matej Povše

ARTish #6 - številni ustvarjalci oživeli in začarali Gornji trg v Ljubljani

ARTish #6 (Gornji trg) - foto Matej Povše


Že šesti ustvarjalni festival s prodajno razstavo avtorskih del slovenskih ustvarjalcev je obiskala množica Ljubljančanov ter ostalih, do katerih je segla kreativna energija ARTishanov. Končno pa so unikatna dela ARTishanov spoznali tudi številni turisti, ki so bili (po obrazu in odzivu sodeč) naravnost navdušeni nad prireditvijo.

Zadnjo soboto v maju je namreč čudoviti Gornji trg v samem središču Ljubljane okupiralo skoraj 60 slovenskih ustvarjalcev. Pestro dogajanje so ves dan dopolnjevale brezplačne ustvarjalne delavnice tako za odrasle kot otroke: delavnica kaligrafije z Andrejo Celikoj (art:tečaji), »Kreacija srčne želje« z Majo Kukec ter aroma bar Magnolija z aromaterapevtko Nino Medved, kjer so si udeleženci sami izdelali naravni piling.

S soncem vred nas je obiskala tudi gdč. Bazilika z izvirno japonsko pravljico »ZAČARANI ČAJNIK« v tehniki papirnatega lutkovnega gledališča. Pravljica govori o moči prijateljstva, sožitja in čarobnosti, pa tudi o tem, kako lahko, kadar drugemu jamo skoplješ, sam vanjo padeš.

Nastopil pa je tudi pevski zbor Sankofa, ki zdruzuje Afričane, njihove potomce, družinske člane in prijatelje.
Gornji trg bo ponovno zažarel v prav posebnih ARTish barvah zadnjo soboto v juniju (30/6)!

Še prej pa toplo vabljeni na poseben ARTish Different dogodek, ki se bo odvijal v četrtek, 7.6. ob 18:00, v prenovljenem klubu Daktari v Ljubljani. Predstavljen bo posebna unikatna kolekcija ARTish Different sončnih očal, potekala bo dobrodelna licitacija očal, dogodek pa bomo zaključili z zmagovalci mednarodnega jazz tekmovanja Artbeatersi.

Vstopnine seveda ni!

VABLJENI!

(foto Matej Povše)

ARTish SEZONA 2019

ZIMSKA SEZONA

-> sobota 16.11. / KUCHA (Bežigrad) / 10:00 - 19.00

BOŽIČNI ARTish

-> petek 20.12 / KUCHA (Bežigrad) / 10:00 - 19.00
-> sobota 21.12. / KUCHA (Bežigrad) / 10:00 - 19.00
 
-> nedelja 22.12. / RADOVLJIŠKA GRAŠČINA Radovljica / 10:00 - 18.00
 
* * * * *
 
PRIJAVE / INFO : artish.si@gmail.com