AFRIKATJA

AfriKatja je znamka ročno izdelanih otroških oblačil, nakita in modnih dodatkov iz afriškega potiskanega blaga.

AFRIKATJA

 
So vzorci, ki so na afriški celini del vsakdana, pri nas pa dih jemajoči. Izdelki AfriKatje so pisana in unikatna moda, narejena s strastjo z namenom popestriti in razveseliti vsakdanjik. Katja Cof, ki se predstavlja pod omenjeno znamko, čuti močno povezanost s podsaharsko Afriko. Pogosto potuje po različnih državah Afrike in vsakič znova pride domov z ogromnim šopom afriškega blaga, s čimer je polno zaposlena do naslednjega pobega na njen najljubši kontinent.

Njena popotniška in ustvarjalna zgodba gre takole:
Katja je že od najstniških let sanjarila o obisku podsaharske Afrike, še bolj intenzivno pa med študijem kulturne antropologije. Ljubezen do ljudi afriških držav, kultur, običajev, načinov življenja ter nenazadnje do mode je rastla od njenega prvega obiska vzhodnoafriških držav nekaj let nazaj. Bila je osupla nad barvami in vzorci afriškega blaga, ki ga tam nosijo predvsem ženske in otroci. Takrat, nekje sredi zelene Ugande, se je skupaj z lokalno prijateljico odpravila na vaško tržnico kupovat pisano blago. Čeprav takrat še ni znala šivati, se ni mogla upreti kupovanju tega čudovitega blaga.

Ker je njena mama po poklicu šivilja, je Katja po prihodu domov pod njene šivalne stroje hitro položila afriško blago in nastal je njen prvi izdelek: unikatna torbica.

Kasneje je potovala v Senegal in Gambijo v zahodni Afriki in kupila še več kosov blaga, tudi drugačne vzorce s »tradicionalnimi« geometrijskimi vzorci, značilnimi za ta del Afrike. Katjina zbirka se je večala, prav tako pa se je večala tudi želja po spretnosti šivanja. Udeleževala se je tečaja šivanja in začela ustvarjati zanimive in unikatne kose modnih dodatkov in otroških oblačil.
»Bum« njenega ustvarjanja se je zgodil v začetku leta 2016, po prihodu iz Gane, kjer je preživela pol leta. V tistem času je dan za dnem občudovala tamkajšnja lokalna oblačila. Otroci, ženske in celo moški v zahodni Afriki nosijo neverjetne kreacije, ki jih šivajo domači krojači in šivilje. Katja se je vedno znova vračala na tržnico kupovat različne vzorce afriškega tiska. Po prihodu domov ni mogla čakati, da začne kreirati po svoje. Odprla je Etsy trgovino, imenovano AfriKatja, ki združuje ime njenega najljubšega kontinenta ter njeno osebno ime, pod katero želi deliti in prodajati unikatne in drugačne izdelke. Nadaljuje s potovanji v zahodno Afriko in z nakupovanjem tega čudovitega afriškega tiska.

Blago je do sedaj kupovala v naslednjih državah: Senegal, Gambija, Gana, Burkina Faso, Togo, Benin, Uganda in Tanzanija.

FOTOGALERIJA

 

 

ARTish v Centru ROG, Ljubljana
s
obota, 11. november 2023 / 11.00 - 19.00

prijave: ZAKLJUČENE
___________________________

ARTish v Mariboru #2, Vetrinjski dvor
sobota, 25. november 2023 / 11.00 - 18.00
nedelja, 26. november 2023 / 11.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 30. oktober 2023
___________________________

ARTish v Švicariji #2, Ljubljana
nedelja, 3. december 2023 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 5. november 2023

___________________________

Božični ARTish v centru ROG, Ljubljana
četrtek, 14. december 2023 / 15.00 - 20.00
petek, 15. decemver 2023 / 15.00 - 20.00
sobota, 16. december 2023 / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 12. november 2023

___________________________

Zaključni ARTish v Radovljiški graščini, Radovljica
nedelja, 17. december 2023 / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 10. november 2023

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 17:00 do 19:00

____________ 

NAJ SPREGOVORI USTVARJALNOST!

#ARTISHFAMILIJA