Alja Starc

V življenju jo  navdušujejo različni materiali v katerih je že pustila veliko prstnih vtisov.

Alja Starc


Alja Starc je po izobrazbi diplomirana delovna terapevtka, a jo v življenju navdušujejo tudi različni materiali v katerih je že pustila veliko prstnih vtisov. Njena glina je prepoznavna po tem, da ima nešteto pikic, iz katerih naredi različne vzorce, ki jih njene luči kasneje tudi odsevajo v prostor. Luči so njen najljubši in najbolj prepoznavni izdelek. Nato je tu porcelan, ki velja za najbolj zahteven a čudovit material vendar se zaradi tega še posebej potrudi, ko izdeluje svoje izdelke. Končni izdelek dobi čisto belino, krhkost in prosojnost.

V zadnjem letu se je vrnila k svoji stari obrti in začela izdelovati pisane predpasnike, blazine, obroče ... Zelo zanimive so tudi njene pravljične vile saj ima vsaka tudi svoje vilinsko sporočilo. Pri kreativnem izražanju ji ni nikoli dolgčas, saj ji različni materiali nudijo to svobodo. Pri tem pozabi na čas in doživi flow. Od nekdaj ji je blizu tudi aranžiranje, zato prisega na to, da je dobro znati svoj izdelek tudi lepo predstaviti, kar je tudi vidno v njenem ateljeju v Layerjevi hiši v Kranju. Ko stopiš v njen prostor ti je po kratkem ogledu jasno, kdo je Alja in kakšni so njeni izdelki: pisani, vzorčasti, živih barv z duhovito noto in kančkom pravljične skrivnosti ...

FOTOGALERIJA IZDELKOV

VEČ

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________