Avarmino – Ana Vidic

Nenehno išče kaj novega, malce drugačnega a uporabnega in se veseli, ko vdihne materialu življenje.

Avarmino – Ana Vidic


Ana Vidic je absolventka arhitekture, ki poleg idejnih načrtov raznih arhitekturnih projektov rada oblikuje in ustvarja tudi v svetu oblačil, modnih dodatkov in drugih vsakdanjih uporabnih predmetov. Najraje uporablja naravne materiale, kot so bombaž, usnje, kovina, papir...

Pomembni so ji lepi in dodelani detajli, ki izdelku dajo dušo in prepoznavnost. Oblikovati skuša čim bolj preproste, enostavne, vendar izvirne stvari.

Razmišljala je kako bi ustvarila kroj, ki bo več ali manj v enem kosu, s čim manj šivi. Kroj je zminimalizirala in tako je nastalo bombažno AV krilo treh nivojev iz enega kosa blaga.Krilo se lahko nosi kot krilo z nizkim pasom, visokim pasom ali kot obleka. Kroj in oblika sta preprosta, vendar se ob gibanju (vrtenju) razkrije bogastvo oblik, ki jih skriva.

Ustvarja tudi iz usnja. Izziv so ji bile rokavičke, krojene iz enega kosa usnja, prav tako brez šivov, da so čim bolj gladke in prijazne koži. Rokavičke so namenjene vožnji z avtomobilom, kolesarjenju ali samo kot modni dodatek, zato so brez prstov in pokrivajo večinoma le področje dlani. Oživila jih je z raznimi dodatki, pritiskači, ki služijo zapenjanju, so tudi kot okras.

Kot kombinacija modnih dodatkov so prišli še ovratniki. Tudi AV ovratniki so usnjeni, raznih velikosti in oblik in se jih nosi kot nakit.

Ker ji je bilo ustvarjanje z usnji in pritiskači izziv, jih je uporabila tudi v kombinaciji s papirjem in tako so nastali unikatni planerji, spominske knjige, dnevniki..., pri katerih je uporabila kombinacijo raznih materialov (povoskane niti, papirnate servietke, svilene trakove, papir, usnje, pritiskače...).

VEČ FOTOGRAFIJ
 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________