MUCHTE - Barbara Grčar

PRAKTIČNOST ESTETIKA IN ŠE ENKRAT PRAKTIČNOST

MUCHTE - Barbara Grčar


Že od mladosti jo je zanimala estetika, ustvarjalnost narava in praktičnost. Udeležila se je več delavnic, da si razširi znanje in izkušnje.
Pri prvem kontaktu z glino je nastal petelin, ki ga je pobarvala vijolično. To je bil verjetno najgrši petelin na svetu, a ko je bil glaziran , se je iz grdobe prelevil v lepotca z vijoličnim leskom. In takrat se je začelo. Ustvarjati je začela različne izdelke, saj ji gnetenje in oblikovanje gline daje energijo ter ji nudilo neskončno možnosti. Želi si, da bi bili izdelki tako lepi kot praktični.

Vsi vemo, da se v današnjem svetu uporablja vse preveč kemije, od kozmetike do dišav. In to ji je dalo navdih, da so izpod njenih rok nastali Angelčki dišavčki, ki imajo aromaterapeutsko moč. Narejeni so iz gline, ki je porozna in kot taka vpija naravna eterična olja in jih nato oddaja v prostor.
Druga njena strast pa so zelišča, ki jih nabira na dolgih sprehodih in si kasneje naredi kreme, mazila, mila, čaje in drugo. Seveda pa na sprehod ne moreš sam, to ve njena psička, ki komaj čaka novih avantur. Ker pa je lastnica pozabljiva povodec nemalokrat ostane doma. Zato je izumila ovratnico s povodcem, ki sta neločljiva in tako si psička vedno nosi povodec s seboj. Tako ni več neljubih situacij pozabljanja povodca in kam z njim ko psa odpneš. In ne boste verjeli, stvar deluje. Ni ga čez muhte- v Beli krajini ta beseda pomeni komod.

FOTOGALERIJA IZDELKOV
 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________