CAYA CARLINA – by Helena Čebulj

Čutite metulje?

CAYA CARLINA – by Helena Čebulj


Helena Čebulj se ukvarja z grafičnim oblikovanjem, grafično tehniko je študirala na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani. Oblikovanje nakita in modnih dodatkov jo je zasvojilo v prostem času.

Sprva je nakit iz satenastih cvetov in razigrana krilca izdelovala le zase, potem še za prijateljice, nato pa je sklenila da je čas za blagovno znamko – in tako ji je na roko sedla metuljasta CAYA CARLINA. Začela je nastajati zgodba, v kateri nastopajo naključne teksture, vzorci, prosojnost, asimetrija, barve, majhni detajli in različni materiali. Narava je zanjo velik vir inspiracije - navdihujejo jo drobne kapljice vode, drevesne krošnje, cvetoči travniki,…

Pri oblikovanju ogrlic, brošk/priponk jo fascinirajo vlakna volnene koprene, ki se pri mokrem polstenju prepletejo tako, da jih lahko občuduje še ure in ure... Volnena koprena je zelo prijeten in mehak material, ki v kombinaciji s svilo tvori čudovite teksture njenih šalov. Njen drugi najljubši material je tekstil, iz katerega oblikuje cvetove, ki potem krasijo ogrlice, prstane, broške, obroče za lase,…

Poleg nakita izdeluje še kimono pasove in krilca, ki jim poskuša vdahniti karakter tako, da jih potiska, prešije z zanimivim svetlečim sukancem, izveze motiv,… Pri oblikovanju nakita in modnih dodatkov ji je najbolj pomembno to, da so izdelki uporabni, nosljivi, atraktivni in unikatni.

FOTOGALERIJA IZDELKOV CAYA CARLINA

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________