Jerneja Kristan

Tako izzivalna je naša različnost, da edino unikatni izdelki zadostijo temu.

Jerneja Kristan

Razvoj njenega zanimanja za modne dodatke se je začel že v osnovni šoli, ko je sama izdelovala nakit. In potem se je oblikovala skozi srednjo šolo SŠOF in Akademijo za likovno umetnost ALU- smer industrijsko oblikovanje. Njena prva zaposlitev v Alpini Žiri, jo je popeljala še bližje materialu, skozi katerega se izraža še danes – usnju.

Moda pa je tista, ki ji narekuje in ji daje navdih za vseskozi nove izdelke. In dotikati se individualnosti posameznika z modnimi dodatki, ji je v največje veselje. Naša različnost je tako izzivalna, da edino unikatni izdelki zadostijo temu. Všeč ji je, ko nakit zaživi skupaj s človekom in poudari tisto, kar želi poudariti. Nakit je v zelo tesni povezanosti s človekovo intimo. Lahko je ekstravaganten do konca ali pa umirjen in pritajen … namenoma.
Ko unikaten kos dobi svojega pravega lastnika, se vse sestavi in dobi svoj smisel.
In pod to se lahko podpiše sama – Jerneja.

In tako je izpeljano tudi ime njene znamke – Atelje Jerneja, katero je predstavljala na Art marketu, različnih umetniških in novoletnih sejmih po Sloveniji in trgovinah. Sodelovala je s stilistko Barbaro Podlogar za oddajo TLP in Videospotnice, oblikovalko Tanjo Devetak, z društvom Pozitive v Mesecu oblikovanja, oblikovala kolekcijo nakita za lokal Carpe Diem na Hvaru, oblikovala nakit za CAT- frizerski in kozmetični salon, sodelovala na modnem bazarju na Lentu, na razstavi Lunapark društva Pozitive, oblikovala nakit za dobrodelne namene Europa Donna, oblikovala nakit za Vinsko kraljico Slovenije. V lanskem letu je s kolegico odprla svojo trgovino Dična, ki tam tudi ostaja. Letos pa se je pridružila v Atelje Dobrovoljc, kjer ustvarjala in prodajala svoje izdelke. Tam si bomo lahko skupaj ustvarili željeno – po naročilu.

Kolekcija Metulj: Pred več kot desetimi leti se je navdušila nad metuljem, kot popolno obliko in kot simbolom samim. Uporablja ga pri vseh izdelkih, saj ji njegova oblika to tudi omogoča. Lahko se igra z velikostjo, obliko, barvo… in ga uporablja pri majhnih izdelkih samostojno ali pa kot vzorec pri večjih izdelkih kot so torbe. Predstavlja ji igrivost, svobodo, svetlobo, skratka vse lepo in pozitivno. Kar pa vsi potrebujemo pri uresničevanju svojih želja.

Ko priletim do tebe,
Podarim ti svobodo z mojih kril,
za srečo v tvojem srcu.
Metulj

FOTOGALERIJA IZDELKOV

www.atelje-jerneja.si

 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________