Klekljan nakit GAMA

Želja avtorice KNG je omogočiti ljudem, da se »okrasijo« bogato, trendi in unikatno, s čipko, v katero so spletene sanje.

Klekljan nakit GAMA


KNG (Klekljan nakit Gama) je brand, nastal pod okriljem in po zamisli avtorice in ustvarjalke Gabrijele Neuvirt. S klekljanjem se je začela ukvarjati pri sedmih letih, svoje poslanstvo in vizijo pa je odkrila šele pred časom. Dvakrat je sodelovala na klekljarskem tekmovanju in dvakrat na natečaju Združenja slovenskih klekljaric in vseh, ki imajo radi čipke. Zelo zgodaj je začela razvijati svoje zamisli in prestavljati meje umetniškega ustvarjanja in izražanja s čipko in v čipki; med drugim tudi s projektom Osnove tehnike klekljanja- inovacijskim predlogom delovnega zvezka za osnovne šole.
Prelaganje klekeljnov je glasba za njena ušesa, plepletanje niti in oživljanje pustega vzorca s pisanimi barvami slika za njene oči. Najti svojo pot in predstaviti staro rokodelsko umetnost na nov in inovativen, drugačen in zanimiv način ji pomeni izziv.

KNG je nastal kot IZZIV - približati klekljano čipko ljudem preko vsakdanjih in uporabnih izdelkov ter jim tako predstaviti resnično vrednost in uporabnost izdelkov ročnega dela, ki predstavlja pomemben del slovenske kulturne dediščine. Samodejno se je porodila ideja o izdelkih, ki so dovolj izrazni in prepoznavni ter uporabni, da so zanimivi za širši krog ljudi, hkrati pa visoko umetniško cenjeni in unikatni, da dopolnjujejo osebni stil posameznika. V okviru branda nastajajo ogrlice, zapestnice, uhani, broške, naglavni nakit, detajli za oblačila, torbice, obutev, pokrivala in drugi dodatki, pa tudi metuljčki, maske za spanje, ovratnički, t-shirti in podobno.

Vsak kos je unikaten in neponovljiv – od vzorca do končnega izdelka in tako dostopen zgolj v okviru KNG. Večina izdelkov je avtoričina prezentacija sveta , gibanja v njem, odnosov med ljudmi in naravnih zakonitosti. S čipko upodablja valovanje morja, cvetenje rož, zibanje dreves v vetru, in predvsem čustva- čipka je oprijemljiva metafora neznanega in neizraženega.

Umetnica iz različnih sukancev (bombažni, laneni, svileni) plete čipkasto zgodbo, kateri eleganco podarijo kristali Swarovski, drugačnost in unikatnost pa ji vdihnejo različni dodatki in materiali na katere je čipka pritrjena (tekstil različnih kvalitet, surova volna, satenasti trakovi ipd.).
Želja avtorice KNG je omogočiti ljudem, da se »okrasijo« bogato, trendi in unikatno, s čipko, v katero so spletene sanje.

FOTOGALERIJA IZDELKOV


 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________