Margaret88 in ALPRA Design

Pod blagovno znamko Margaret88 design deluje modna oblikovalka Marjeta Pezdirec.

Margaret88 in ALPRA Design


Celoten opus njenega unikatnega dela vsebuje izdelavo oblačil, nakita in stilskih preobrazb. Največji poudarek in posebnost blagovne znamke so izdelki iz aluminija, ki jih oblikovalka poleg nakita vključuje tudi v modne dodatke in oblačila.

Stil Margaret88 izhaja iz korenin oblikovalkinega imena Marjeta/Margaret. Slednje izvira iz grške besede »Margarites« in pomeni biser. Biser je torej stalnica, ki zaznamuje oblikovalske izdelke, upodobljene v eleganci, čistosti ter rojevanju novih idej in rešitev. Osmica je oblikovalkino življenjsko število in asociacija na Möbiusov trak, kar stilizira neskončnost, brezčasnost oblike. Marjeta kljub stalnici, navdihe pogosto najde v zgodovini, umetnosti, naravi in različnih kulturah sveta. Zgodba, ki nastaja v malem kosu nakita ali celotnem modnem opusu, deluje lahkotno, ženstveno in edinstveno.

Modni kosi kupcu prebujajo občutek za lepoto in ga s tem navdajajo z notranjim zadovoljstvom. Aluminijasti unikatni nakit Margaret88 design je namenjen samosvojemu kupcu, ki prisega na umetniški, kiparski slog nakita in modnih dodatkov. Vpletenost kovine v oblačilo raziskuje novo smer, katera združuje oblačilo in nakit v celoto. Tovrstna oblačila so namenjena za posebne priložnosti, kakor tudi za urejeno, a izvirno dnevno podobo.

VEČ FOTOGRAFIJ

Več o Margaret88...


-------------


ALPRA DESIGN, Aleksander Praper s.p.

Podjetje ALPRA DESIGN je bilo ustanovljeno konec leta 2009, z namenom nadaljevanja in širitve dejavnosti nosilca podjetja – oblikovalca Aleksandra Praperja. Oznaka ALPRA DESIGN se je prvič pojavila leta 1994 - na ekskluzivnem koledarju s tematiko avtomobilskega oblikovanja. Podjetje ALPRA DESIGN torej nadaljuje 19 let oblikovalske tradicije. Izdajanje kakovostnih oblikovalskih koledarjev ALPRA DESIGN je ena izmed ključnih dejavnosti podjetja.

Od prve izdaje dalje so koledarji ALPRA DESIGN obdržali svojo posebno tematiko – avtomobilsko oblikovanje in ilustracije. Tokom let so postali koledarji za zbiralce. Bistvena lastnost koledarjev ALPRA DESIGN je, da ne izpostavljajo določenih znamk, temveč se posvečajo obliki avtomobilov neobstoječe avtomobilske znamke ALPRA DESIGN. Koledarji ALPRA DESIGN so edini nevtralni koledarji z avtomobilsko tematiko. Vsa vozila na njih so plod domišljije in v realnosti ne obstajajo, razen, kadar gre za posebne izvedbe koledarjev, s tematiko starodobnih vozil. Torej je fantaziji opazovalcev puščena prosta pot…
Koledarji ALPRA DESIGN se glede kakovosti izvedbe, edinstvenosti tematike in zaradi nizke naklade, uvrščajo med ekskluzivne avtomobilske koledarje. Vsebujejo naslovnico, 12 stranic ter list s serijsko številko, ročnim podpisom in podatki o koledarju (v petih jezikih). Tiskani so na kakovostnem papirju, velikosti 49 x 34 centimetrov, in vstavljeni v belo kartonsko škatlo.

Poleg izdajanja oblikovalskih koledarjev se ALPRA DESIGN ukvarja z industrijskim in grafičnim oblikovanjem, ilustracijo ter fotografijo.
 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________