MOJPOLŽEK

Avtor Matej D. Pristavec, samostojni kulturnik - arhitekt, v prostem času izdeluje unikatne figurice, akvarele ter slike iz zapuščenih polžjih hišic in lesenih, novih kot tudi že odsluženih gumbov zavrženih starih oblek. 

MOJPOLŽEK

 
POLŽKI so unikatne, ročno izdelane figurice iz zapuščenih polžjih hišic vrtnega polža. Ideja se je porodila med številnimi sprehodi po Ljubljanskem barju, kjer je avtor Matej zapuščene polžje hišice z zanimanjem preučeval.

Fascinirala ga je njihova popolna spiralasta oblika hišic, ki po obliki in trdnosti spominja na vojaške čelade, šleme, ki so v zgodovini bolj ali manj uspešno ščitile človeške glave. In prav glave oz. bolj eksplicitno njihove obraze se z malo domišljijske abstrakcije da prepoznati na teh polžjih hišicah. In tako so se rodili Klovn, Gusar, Metuljček in ostali njihovi kolegi iz namišljene, domišljijske dežele Polžjelandije! Vendar to je šele začetek. V pripravi je tudi pripovedka oz. pravljica Polžje druščine, ki pa zaradi pomanjkanja časa za hobi in zaradi ostalih vsakodnevnih obveznosti še ne ve točno kdaj bo zagledala luč sveta oz. bolje luč knjižnih polic :)Materiali ki so uporabljeni pri izdelavi polžkov so:- zapuščene polžje hišice- kappa plošče (podstavek)- barvni spreji- rdeče steklene perle iz umetne mase- moosgumi - žice in ostali dodatkiModel POLŽ je tudi zaščiten na Uradu RS za intelektualno lastnino pod št. M-200650086 GUMBKI so unikatni, ročno izdelani motivi iz človeškega in živalskega sveta.V uporu na njihovo primarno poslanstvo veznih členov kosov blaga na raznovrstnih oblekah se želijo izraziti na nov način. S svojo pojavnostjo in držo na slikarskem platnu izražajorazlična čustvena stanja.

Razkazovati še želijo dodatno še na slikarskih stojalih.Krasi jih natančna izdelava, asketska izvedba in estetska kompozicija.Materiali ki so uporabljeni pri izdelavi gumbkov so:- razni gumbki (leseni, gumbi pobrani s starih odsluženih oblek)- slikarski podstavek- akril barve- moosgumi - filc- in ostali različni drobni dodatki.Tako POLŽKI kot GUMBKI so dobri prijatelji in želijo osrečevati ter krasiti sobe malh in velikih otrok. Navdihujejo pa tudi odrasle, ki s pogledom na njih v sebi še vedno odkrivajo nekaj otroške igrivosti.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

 

 

ARTish v Centru ROG, Ljubljana
s
obota, 11. november 2023 / 11.00 - 19.00

prijave: ZAKLJUČENE
___________________________

ARTish v Mariboru #2, Vetrinjski dvor
sobota, 25. november 2023 / 11.00 - 18.00
nedelja, 26. november 2023 / 11.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 30. oktober 2023
___________________________

ARTish v Švicariji #2, Ljubljana
nedelja, 3. december 2023 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 5. november 2023

___________________________

Božični ARTish v centru ROG, Ljubljana
četrtek, 14. december 2023 / 15.00 - 20.00
petek, 15. decemver 2023 / 15.00 - 20.00
sobota, 16. december 2023 / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 12. november 2023

___________________________

Zaključni ARTish v Radovljiški graščini, Radovljica
nedelja, 17. december 2023 / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 10. november 2023

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 17:00 do 19:00

____________ 

NAJ SPREGOVORI USTVARJALNOST!

#ARTISHFAMILIJA