POPULIIN

 Za Populiin stoji Dejana Majstorović, modna oblikovalka in restavratorka.

POPULIIN

 
Populiin je nastal leta 2013 kot platforma za različne dejavnosti, od restavratorstva in likovnih umetnosti do modnega oblikovanja. Platforma za raznolika izrazna sredstva išče navdih v materialih in tehnikah, tako tradicionalnih kot sodobnih, ti pa pogojujejo oblike.

Za Populiin stoji Dejana Majstorović, modna oblikovalka in restavratorka. Vse kar ustvari je narejeno ročno z veliko mero natančnosti. Retuša na stenski poslikavi, kopija Tintorettove slike, plašč za zimo, fotografija deroče vode, digitalna risba regrata v herbariju, medvedek iz karirastega tvida. Slednji trenutno prevladuje pri Populiinu in ga je popolnoma očaral – toliko, da nastaja vedno več medvedkov, saj jih ima tudi ljudstvo rado. Ljudstvo je populi.

Populiin medvedek je nastal kot posledica občudovanja majhnih kosov volnenega tvida, ki so bili tako majhni, da iz njih ni bilo mogoče zašiti oblačila. Kvaliteten material, kot je bil ta tvid, si je zaslužil novo formo. Vsi materiali, orodja in oblike tehnik so pri Populiinu visoko spoštovani, še posebej tisti s tradicijo, kar je zagotovilo za visoko kakovost končnega izdelka, v tem primeru medvedka. Za ustvarjanjem novih modelov se skrivajo stare zgodbe, te so navdih za vedno nove podvige, eden takšnih je novi mali beli slon, ki pomaga pri delu z bucikami. Populiin pa kroji in kroji nove zgodbe.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________