RADA KOS

Na vprašanje: »Kaj je tvoj hobi?« je ostala brez besed.

RADA KOS


Vse stvari, ki se jih loti, dela z veseljem in s strastjo. Kuha, vrtnari, bere, poje, ustvarja. Njen hobi je njeno življenje.
Odkar se zaveda, oblikuje in ustvarja. Pri izbiri materialov ni izbirčna. Uporabi vse, kar ji pride pod roke, vendar pa so med njenimi najljubšimi blago, volna, vrvice, čipke, gumbi.

Rada Kos se je po končanem študiju na tekstilni fakulteti v Ljubljani posvetila slikanju na svilo. Njene svilene rute so krasile mnoge mične gospodične doma in po svetu. Svoje pionirsko znanje je na delavnicah in v ustvarjalnih priročnikih delila s številnimi ljubitelji, ki so mnoge popeljali tej čudoviti umetnosti naproti.

V iskanju novih izzivov in v želji po posredovanju svojega znanja drugim, je v svoji pravljični hišici v Dravljah ustanovila Ustvarjalne delavnice. Napisala je vrsto priročnikov, med katerimi so trije izšli tudi v nemškem jeziku. Je urednica revije Prostočasnik – revije za ustvarjalno preživljanje prostega časa, kjer svoje bogate izkušnje skupaj z zvestimi sodelavci deli z malimi in velikimi ustvarjalci.

Radika je njena nova blagovna znamka nakita. Je resnična ženska, ki v nekem trenutku vstopi v avtoričino življenje. Tiste trenutne poimenuje naključne mimobežnice. So ženske, ki vzbudijo njeno pozornost na ulici, tržnici, koncertu, potovanju. Druge so njene stalne sopotnice. Prijateljice, sosede, znanke in ženske, ki jih pogosto srečuje v svojem vsakdanjem življenju. Slednje med njimi pozna le na videz, ne ve, kaj počnejo, ne ve, kje stanujejo. Prisotne so v njenem življenju in ji nezavedno križajo poti.

Vsaka izmed njih je nekaj posebnega. Vsaka izmed njih ima svoj karakter, ki ga avtorica kot odsev ujame v podobo izdelka.
Radika je nakit za drzne ljubiteljice drugačnega, ki v svojem srcu ostajajo še vedno punčke.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

www.prostocasnik.si
 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________