WOOHOO

Damjana Goter Košir, že 7 let z brušenjam in božanjem različnih vrst lesa, odkriva da je še veliko drugih vrst lesa, ki nam želijo nekaj sporočiti.

WOOHOO

 
Obdanost z lesom, druženje z drevesi, obdelava lesa ali dotik lesa preverjeno pomirjajo, in se dotikajo prav tiste ravni v vseh nas, ki najbolj hrepeni po povezavi, miru, koreninah.

Pred leti je branje knjig o Anastaziji sprožilo poseben odnos do sibirske cedre. Mnogi so jo nadeli za vrat, v okras in zaradi njene simbolike.

Damjana Goter Košir, že 7 let z brušenjam in božanjem različnih vrst lesa, odkriva da je še veliko drugih vrst lesa, ki nam želijo nekaj sporočiti. Kot pravi, »zagledani v sibirske cedre, spregledamo energijo zdravljenja in zaščite, ki nam jo na vsakem koraku ponuja bezeg, ki raste pred praktično vsako slovensko hišo«.

Skozi dolga leta ročnega oblikovanja nakita, ki ga je imenovala WooHoo (čist.natur.lesen.nakit) se je njeno komuniciranje z lesom oblikovalo na poseben način. Navdih za posamezen kos se poraja sproti, poišče ga v še neobdelanem lesu, ki ji narekuje potek kreacije. Dejansko njen nakit le razkriva lepoto, ki že obstaja pod skorjo dreves, nevidno našim očem.

Delo s tako živim materialom, ki pripoveduje svoje zgodbe jo se gnalo, da tudi sama začne spoznavati simboliko in moči različnih dreves.

Kot pravi Damjana »če je tudi v vašem življenju veliko nemira, je oljka prava izbira za vas, saj njen les nosi energijo popolnega miru.

Bor se lahko prilagodi marskateremu rastišču, močni burji in drugim zunanjim dejavnim, zato ga priporoča osebam, ki se stežka prilagajajo spremembam, saj njegov les nosi simboliko vitalnosti.

Cipresa simbolno predstavlja jasno smer, saj tudi sama nikoli ne klone vetrovom, niti malo je ne upognejo. Osebam, ki so zelo (z)vezane na materialne dobrine, svojega partnerja, otroka ali službo, priporočam les jelše, katere simbolni pomen je razvezanost, svoboda. Tudi les lovorja ima izrazito zanimivo simboliko prizemljevanja.

Brez korenin smo namreč preveč odvisni od zunanjega mnenja drugih. In nenazadnje, živimo v času, ko večina oseb izhaja iz razuma, tudi ženske, srce pa ostaja zaprto, neizživeto. Vsem ženskam, ki (še) ne delujejo iz srca ampak pretežno iz moškega principa učinkovitosti, so na kožo pisana vsa sadna drevesa, saj simbolno odpirajo srce (lepota, čistost, zdravje, ljubezen).

Da les nemoteno govori vaše telesu ne sme biti posiljen, lakiran, barvan. Les ima rad le olja in eterična olja. Leseni nakit Woohoo nosi v sebi združeno lepoto lesa in tistega ki je prepoznal njegovo neponovljivost in dragocenost. Tudi to je lahko lahko vsakdanja popotnica, pomoč, v času, ko povsod vlada nemir in odsotnost.

FOTOGALERIJA

 

 

ARTish v Centru ROG, Ljubljana
s
obota, 11. november 2023 / 11.00 - 19.00

prijave: ZAKLJUČENE
___________________________

ARTish v Mariboru #2, Vetrinjski dvor
sobota, 25. november 2023 / 11.00 - 18.00
nedelja, 26. november 2023 / 11.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 30. oktober 2023
___________________________

ARTish v Švicariji #2, Ljubljana
nedelja, 3. december 2023 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 5. november 2023

___________________________

Božični ARTish v centru ROG, Ljubljana
četrtek, 14. december 2023 / 15.00 - 20.00
petek, 15. decemver 2023 / 15.00 - 20.00
sobota, 16. december 2023 / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 12. november 2023

___________________________

Zaključni ARTish v Radovljiški graščini, Radovljica
nedelja, 17. december 2023 / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 10. november 2023

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 17:00 do 19:00

____________ 

NAJ SPREGOVORI USTVARJALNOST!

#ARTISHFAMILIJA