ARTish #6 - Gornji trg, Ljubljana / SODELUJOČI

ARTish, ustvarjalni festival s prodajno razstavo avtorskih del slovenskih ustvarjalcev, se z majem seli pod modro nebo in spomladansko sonce. Zadnjo soboto, 26. 5., bo pisana dnevna soba zaživela na čudovitem Gornjem trgu v samem središču stare Ljubljane.

ARTish #6 - Gornji trg, Ljubljana / SODELUJOČI

Po petih uspešnih festivalih (v Sredi in nazadnje v centru urbane kulture Kinu Šiška) se pisana dnevna soba ARTish seli na prosto. Od maja pa vse do septembra se bo namreč vsako zadnjo soboto v mesecu odvijala na prostem, pod modrim nebom, na simpatični uličici na Gornjem trgu, ki jo bo oživela s pisanimi stojnicami izbranih slovenskih ustvarjalcev z njihovimi unikatnimi deli, ki bodo tudi naprodaj.

Na Gornjem trgu se bo tako zadnjo soboto v mesecu maju predstavilo več kot 50 različnih slovenskih ustvarjalcev unikatnega nakita, oblačil, modnih dodatkov, slik, grafik, keramičnih izdelkov . . .

ARTishani #6 so:
Manitas ∫ KreaturA ∫ Mojca Fo ∫ Lunatico ∫ UH – Urška Habjan ∫ Radasem Katarina ∫ Ana Hribar ∫ Vilinka ∫ BraVe ∫ Handmade by Jana Troha ∫ Lintu ∫ MuCaMaCa ∫ Juhca drobnarije ∫ Marjana Cajhen ∫ Pandemonium ∫ PopiKoKi ∫ Dalija Sega ∫ Petra Jančar ∫ Arijana Gadžijev ∫ Andreja Trkman ∫ Aga Veršnik ∫ TM priboljški ∫ Ludy Budy ∫ 100% Suzi ∫ Krasna ∫ MetkaCvetka ∫ Trilukne unikatna keramika ∫ Andreja Sivec ∫ Primož Antloga – Umetnost skozi karton ∫ Little Amber ∫ Miša Shaker ∫ Maja Kukec ∫ UriKuri ∫ Bitjastovzorčasti svet Laure Ličer ∫ Saša Jereb ∫ Lublanska ∫ Gabrijela Neuvirt - klekljan nakit GAMA ∫ DEČEK S SONCEM ∫ Majda Smolnikar ∫ P!ka . Za piko na i. ∫ HA HA! ∫ PakaPepa ∫ Mateja Pirc ∫ Lili Garbajs ∫ MlekARTz ∫ Lija Verneli ∫ My Clay Day ∫ Mimanera ∫ Katja in Nataša Skušek ∫ MOJA MOJA ∫ VOOLINA ∫ Jerneja Kristan ∫ DiZi ∫ Loredana Zega ∫ Jasna Petrovec ∫ Nana Rošič ∫ Patsy

Pestro dogajanje bodo ves dan dopolnjevale tudi brezplačne ustvarjalne delavnice tako za odrasle kot otroke (delavnica kaligrafije z art:tečaji, »Kreacija življenja kot si ga želimo živeti« z Majo Kukec, animacija otrok s poslikavami obrazov, aroma bar Magnolija, kjer si boste lahko sami izdelali naravni piling . . . ). Obiskala nas bo gdč. Bazilika s svojim pripovednim gledališčem, nastopil bo afriški pevski zbor Sankofe obeta pa se še kakšno ustvarjalno presenečenje.

Dobrodelna nota festivala ARTish
Na stojnici Zavoda LU – Love is Universal bodo s simpatičnim nakitom, ki so ga izdelali otroci Piali Ashar Alo, s sladkimi muffini ter drugimi unikati zbirali sredstva za izgradnjo šole Piali Ashar Alo v Indiji, prinesete pa lahko tudi rabljene potovalne kovčke, ki jih bodo namenili otrokom iz socialno ogroženih družin v Sloveniji, ki se bodo julija udeležili programov počitnic za socialno ogrožene. Na ARTish-u bo tudi tokrat možna tudi izmenjava rabljenih oblačil (prineseš eno oblačilo in eno odneseš), v kotičku Different pa bodo v sodelovanju s fundacijo Shades of Love ponovno zbirali rabljena očala za domorodce v Himalaji.

ARTish ni le prostor, kjer se zbirajo ustvarjalci. Je prostor, kjer si lahko mimoidoči spočijejo oči, se napolnijo z ustvarjalno energijo, ki jo s svojimi unikatnimi deli širijo ustvarjalci, se naučijo česa novega, se obdarijo in poklepetajo z ARTishani. Festival nadaljuje s svojim poslanstvom, da vsako zadnjo soboto v mesecu (tokrat zaradi praznikov izjemoma prej) postane skupno mesto ustvarjalcev, artistov in mnogih, ki umetnost vsakodnevno živijo in tako tudi dobijo možnost, da med seboj izmenjajo ideje, mnenja in se spodbujajo pri svojem delu.

ARTish na Gornejm trgu podpira tudi Turizem Ljubljana.

Naj spregovori kreativnost!

www.artish.si


 

ARTish SEZONA 2021 

! NOVA LOKACIJA ! -> ZUNANJA SEZONA / Gallusovo nabrežje / VSAKA SOBOTA  vključno 30.10. / ZAČETEK  junij 2021

TERMINI (vsaka sobota od 19.6. dalje):

- > AVGUST 2021: 7., 14., 21. in 28. avgust / med 9.00 in 19.00

- > SEPTEMBER 2021: 4., 11., 18. in 25. september / med 9.00 in 18.00

- > OKTOBER 2021: 2., 9., 16., 23. in 30. oktober / med 9.00 in 17.00

____________

ARTish v Cerknici na zelenem vrtu Galerije Krpan

-> sobota, 24. julij / med 10.00 in 17.00

-> sobota, 28. avgust / med 10.00 in 17.00

-> sobota, 25. september / med 10.00 in 17.00

____________

ARTish v Radovljici pred graščino 

 
-> poletni ARTish v Radovljici / VSAK četrtek v JULIJU -> 8., 15, 22. in 29. julij / 15:00 do 20:00

-> 26. avgust RADOVLJICA 
 

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *