ARTish prodajni kotiček v Cerknici

 ARTISH CERKNICA - PRIMER DOBRE PRAKSE IN POGUMA LOKALNIH USTVARJALCEV


Izvirni, domiselni in unikatni nakit, torbice, oblačila in modni dodatki, kuhinjski pripomočki, keramika, okrasna oprema za dom in še in še. Zveni kot prodajalna od šivanke do avta? A ne gre za to, temveč za pisano in raznoliko prodajalnico rokodelskih umetniških izdelkov lokalnih ustvarjalcev, po kateri se je pravi užitek razgledovati in brskati. Nahaja se v Galeriji Krpan v središču Cerknice in je del vseslovenske mreže umetnikov Artish, ki jo je že pred desetletjem idejno zasnovala Cerkničanka Erika Felicijan, zdaj pa uresničila svoj cilj Artish pripeljati tudi v domači kraj.

V prodajni trgovinici, ki je svoja vrata odprla decembra lani se predstavlja 20 lokalnih in okoliških ustvarjalcev, trgovino pa krasijo dela domačih akademikov (akademska kiparka Milena Braniselj, akademski slikar Božidar Strman Mišo, akademski slikar Janez Kovačič, oblikovalci Vid Sark, Ivan Najger, Gregor Strman). Krpanova trgovina unikatnin in rokodelskih del je nastala v želji po združevanju lokalnih umetnikov, ustvarjalcev in rokodelcev.

Trgovinica ogromno pomeni tako domačim ustvarjalcem kot tistim, ki so v Cerknici pogrešali ponudbo lokalnih unikatnih izdelkov, ki vedno pridejo prav za izvirna darila in poživitev garderobe ali doma. »Lahko rečem samo, da sem navdušena, da po novem Cerknica premore tako prijeten kotiček. Pomeni mi ogromno, saj lahko svoje izdelke v živo predstavim širše,” pravi Eva Ule, ena od ustvarjalk, ki so zbrale pogum in svoje izdelke ponudile na ogled in v nakup javnosti. Nenazadnje je ponudba izvirnih rokodelskih in akademskih del tudi odlična poživitev ponudbe spominkov za turiste na območju Notranjskega parka in občine Cerknica.

»Hkrati s prodajno noto je to tudi čudovit prostor za povezovanje, izobraževanje, mreženje in sodelovanje vseh, ki si želijo, da se prepoznavnost ročnih del, starih veščin in običajev ohranja in prestavlja tako bližnji okolici, kot tudi zunaj meja naših Butal,« meni domačinka Katja Debevc, ki že nekaj let ustvarja pod imenom Coprnije.

Društvo notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica želi z odprtjem trgovinice dokazati, da je tudi na Notranjskem mogoče uspeti in preživeti s hobijem, ki lahko s pravo voljo in željo postane tudi služba. Kaj je lahko še lepšega, kot slediti svoji ustvarjalni žilici in verjeti v to, da lahko uspeš? Trgovinica je odprta od torka do petka med 13:00 in 17:00, ob sobotah med 10:00 in 14:00.

Gre za primer dobre prakse in poguma domačinov, ki so lahko za vzor drugim lokalcem, ki v svojih rokah, na dvoriščih ali loncih skrivajo zaklade, pa ne najdejo prave drznosti ali načina, da bi jih razkrili javnosti. V Notranjskem parku smo takih pobud veseli, nenazadnje tudi zato, ker ARTish čudovito dopolnjuje našo ponudbo spominkov za obiskovalce parka.

https://www.notranjski-park.si/novice-dogodki/artish-cerknica-primer-dobre-prakse-poguma-lokalnih-ustvarjalcev

 

 

ARTish v Centru ROG, Ljubljana
s
obota, 11. november 2023 / 11.00 - 19.00

prijave: ZAKLJUČENE
___________________________

ARTish v Mariboru #2, Vetrinjski dvor
sobota, 25. november 2023 / 11.00 - 18.00
nedelja, 26. november 2023 / 11.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 30. oktober 2023
___________________________

ARTish v Švicariji #2, Ljubljana
nedelja, 3. december 2023 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 5. november 2023

___________________________

Božični ARTish v centru ROG, Ljubljana
četrtek, 14. december 2023 / 15.00 - 20.00
petek, 15. decemver 2023 / 15.00 - 20.00
sobota, 16. december 2023 / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 12. november 2023

___________________________

Zaključni ARTish v Radovljiški graščini, Radovljica
nedelja, 17. december 2023 / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 10. november 2023

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 17:00 do 19:00

____________ 

NAJ SPREGOVORI USTVARJALNOST!

#ARTISHFAMILIJA