Znani so ARTish-ani #03!

ARTish #3 - naj se širi ustvarjalnost!

Znani so ARTish-ani #03!


Zadnjo soboto v februarju (25/02) ponovno vabljeni v ARTish pisano kreativno dnevno sobo, ki jo bodo zopet napolnili številni slovenski ustvarjalci. Na tokratnem ARTish-u bo izpostavljen projekt Zavoda LU, ki bo združil ustvarjalce unikatov, predstavljenih na ARTish-u, v dobrodelni dimenziji. Na stojnici bo tako mogoče kupiti »bisere« posameznih razstavljalcev, katerih celoten izkupiček bo namenjen otrokom v Varni hiši na Ptuju.

Poleg številnih slovenskih ustvarjalcev, bodo potekale tudi 3 delavnice (za otroke in odrasle). Delavnice bodo BREZPLAČNE. Več kot dobrodošli pa bodo prostovoljni prispevki, ki bodo v celoti namenjeni Zavodu LU - Love is Universal.
 

ARTish delavnice:

Podhod Ajdovščina bo tako ponovno vsaj za en dan oživel s popolnoma novo zgodbo. Odziv obiskovalcev (in razstavljalcev) na dosedanjih dveh Artish dogajanjih je bil več kot navdušujoč. Še en dokaz, kako Ljubljana kriči po prostoru, kjer se družijo sorodne kreativne duše, navezujejo med seboj stike, si skupaj odpirajo nova vrata, predvsem pa, da stopijo skupaj in da z malenkostnimi koraki pričnejo spreminjati svet okoli sebe, dvigovati in motivirati njegov pozitivni potencial, ki je v vsakemu od nas.

KJE?  SREDA, zavoda za oblikovanje (Ljubljana)

KDO?

Darja Kosi   ByAB ∫ Jana TrohaAnja Slapničar Trilukne ∫ Tadeja Vidmar ∫ Barbara Hvala i-Bag  VilinkaMALHA lepotinLudy Budy ∫  Lintu Bitjastovzorčasti svet Laure LičerKreaturAPatsy Lili Garbajs  Flamma Art StudiopraPesaNi - never Identical  RadasemkatarinaAga VeršnikPopiKoKi UH - Urška HabjanHA HA!Dalija SegaAndreja TrkmanPetra Jančar

NOVOST! Organizator ARTish-a in SREDA bosta tokrat izbirala tudi zmagovalno stojnico. Izbrani ARTish-an bo tako nagrajen z 1 tedensko predstavitvijo svojih izdelkov z SREDI, zavodu za oblikovanje.

V kavarni STA Travel Cafe Ljubljana si lahko do konca meseca februarja 012  še vedno ogledate ARTish razstavo fotografij otrok iz šole Piali Ashar Alo v Indiji z naslovom »Mi, otroci s šole Piali Ashar Alo« avtoric Tamare Bizjak in Erike Felicijan.  Fotografije je možno tudi kupiti.

Naj kreativna energija in čudoviti izdelki slovenskih ustvarjalcev preženejo turobne zimske dneve in nas malce pocrkljajo!

ARTish stojnice bodo odprte od 09.00 do 19:00!

Toplo vabljeni!

www.artish.si

 

KAKO DO SREDE?

 

Kaj so o  drugem ARTishu povedali  nekateri sodelujoči?

Darja Krivošič – Darsi: »Kljub mlademu rojstvu ARTish-a sem bila prijetno presenečena nad organiziranostjo in dometom promocije naših izdelkov in nenazadnje nad obiskanostjo, ne samo Slovencev, ampak celo iz tujine. In ko ti reče tujec:" A to so ti angeli, pa srčki, ki sem jih videl v vabilu za festival? Že tam so bili tako lepi, v živo so pa še veliko lepši." Res krasen občutek. Dobila sem veliko dobre energije, tako s strani samih razstavljalcev kot s strani obiskovalcev. Padlo pa je tudi nekaj prepotrebnih cekinčko.  Bon za kavico pa je bil pa za nas razstavljalce, kot ena češnja na vrhu tortice. Skromna, a sladka gesta«.

Monika Uršič – Monique: »Ko sem prvič slišala za ARTish sem vedela, da bo to gotovo postalo nekaj odmevnega.  Že samo ime »ARTish« si lahko ljudje zelo hitro zapomnijo in tudi slišati je res fantastično. Organizaciija pri projektu bi lahko rekli, da teče kot po maslu in vzdušje ustvarjalcev je zelo nasmejano, pozitivno.  Podhod je res zaživel in ljudje so lahko tu izbirali med izvirnimi in kvalitetnimi izdelki na enem mestu. Čudovito se mi zdi tudi to, da smo ustvarjalci povezani z dobrodelnim zavodom LU – Love is Universal. Res je lepo videti ko ljudje sodelujejo pri tem.  Z eno besedo lahko iz prve roke torej trdim, da je na ARTishu vse perfektno«.

Milanka Fabjan / HA HA!: »Z največjim ponosom sem del ARTish-a!
Odklop od vsakdana, krasna družba, super odzivi in definitivno CHERRY ON THE TOP vsakega meseca! Se veselimo februarskega ARTish-a!

Sabina Šiler Hudoklin: »Lepo je bilo ponovno srečati in poklepetati z že spoznanimi soustvarjalci in se sečati z novimi. Obisk je bil krasen, starosto in interesno raznolik.«

UriKuri: »ARTish je krasno Darilo Ljubljani, Vam in Nam Vsem! Vsi ustvarjalci smo dobili enkratno priložnost. Da se predstavimo, spoznamo, doživljamo in soustvarjamo skupaj nekaj Lepega, neotipljivega, a Velikega. In kar največ šteje, da lahko tudi pomagamo pomagati Drugim. ARTish je Super!«

Bitjastovzorčasti svet Laure Ličer: » Zelo sem vesela, da sem bila del Artish festivala, kjer je bilo v zraku polno pozitive in na mizah prelepih izdelkov. Podhod Ajdovščina se je zadovoljno nasmihal obiskovalcem, ki so mu po dolgem času namenili svoj čas. Menim, da bo v prihodnosti festival pritegnil še mnogo ustvarjalcev in gostov, ter da ga čaka lepa prihodnost. Kdo ve, morda se preko festivala oživi še kakšen pozabljen košček Ljubljane.”

MlekARTz: "Sodelovanje na ARTishu mi pomeni srečanje z vrhunskimi ustvarjalci. Želim si, da bi lahko tudi v bodoče sodelovala, saj s sodelovanjem rastem. Dobivam odziv na svoje izdelke, pozitivne vibracije, potrditev, da delam dobro. Verjamem, da s tovrstnim sodelovanjem vsi pridobimo. Ustvarjamo novo pisano zgodbo." 

 

ARTish pop up trgovina
2. - 30.4.2024 / Center Rog
URNIK: 
ponedeljek - petek: 10.00 do 18.00
sobota: 10.00 - 13.00

___________________________

ZUNANJA sezona GALLUSOVO nabrežje, Ljubljana
vsaka suha sobota od 6/4/2024 do vključno 26/10/2024

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 1. februar 2024
___________________________

ARTish v Centru ROG, Ljubljana
s
obota, 9. november 2024 / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: dd.mm.2024
zadnji rok prijav: dd.mm.2024
___________________________

Miklavžev ARTish v Švicariji #3, Ljubljana
nedelja, 1. december 2024

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: dd.mm.2024
zadnji rok prijav: dd.mm.2024
___________________________

Božični ARTish v centru ROG, Ljubljana
četrtek, 12. ali 19. december 2024 / 15.00 - 20.00
petek, 13. ali 20. december 2024 / 15.00 - 20.00
sobota, 14. ali 21. december 2024 / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: dd.mm.2024
zadnji rok prijav: dd.mm.2024
___________________________

ARTish v Radovljiški graščini, Radovljica
sobota (14.12.2024) ali nedelja (15.12.2024), 17. december 2023 / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: dd.mm.2024
zadnji rok prijav: dd.mm.2024
___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 17:00 do 19:00

____________ 

NAJ SPREGOVORI USTVARJALNOST!

#ARTISHFAMILIJA