Kako se lahko pridružim ARTish Shopu

[ ARTish SHOP 2017 ] - otvoritev ARTish sezone 2017 se bo zgodila v soboto, 11. FEBRUARJA!

 
Prvi letošnji ARTish shop bo potekal na že znani lokaciji, v atriju ZRC v samem centru Ljubljane!

Kdor se nam želi pridružiti in svoje izdelke predstaviti širši javnosti ima čas do vključno 7. februarja, ko bo zadnji dan zbiranja prijav. Pošljete pa jih kar na artish.si@gmail.com ali artish.prijava@gmail.com.

V atriju ZRC bomo tudi 11. MARCA in 22. APRILA, z majem se selimo pod modro ljubljansko nebo.

POSEBNI POPUSTI
V kolikor si sodeloval na katerem koli ARTish dogodku v mesecu decembru, ti ob prijavi na FEBURARSKI ARTish pripada 10% popust.

V kolikor se prijaviš za februarski in marcevski ARTish dogodek, ti na marcevsko kotizacijo pripada 20% popust.

V kolikor se prijaviš za februarski, marcevski IN aprilski ARTish dogodek, ti na aprilsko kotizacijo pripada 30% popust

1. Predmet razpisa

Sodelujejo lahko vsi, ki se prijavijo na razpis in so kasneje s strani organizatorja povabljeni k sodelovanju. Vsi sodelujoči morajo biti polnoletni ter zastopati svoje avtorsko delo, v primeru sodelovanja pa na svojem prodajno razstavnem mestu razstavljajo / prodajajo le SVOJA avtorska dela.

Urejen morajo imeti tudi status (s.p., d.o.o., osebno dopolnilno delo, društvo, zavod, status kulturnega delavca ipd.).

POMEMBNO: PRIJAVITE SE LAHKO ZA VSAKO SREČANJE POSEBEJ V NAPREJ ALI SPROTI! V primeru, da se prijavite za za dva ARTish dogodka skupaj (februar - marec ali februar - april ali marec – april) vam poDARIMO 20% popust na kotizacijo. V primeru, da se prijavite za VSA 3 DOGODKE skupaj (februar – marec – april), vam poDARimo 30% popust na kotizacijo. Tisti, ki ste sodelovali na decembrskih dogodkih, pa vam pripada 10% popust na februarsko kotizacijo!

KER JE ŠTEVILO SODELUJOČIH V ATRIJU OMEJENO, BODO IMELE PRIJAVE, POSLANE PRED DANIM ZADNJIM ROKOM, PREDNOST PRED OSTALIMI, KASNEJŠIMI.

ARTish je svojo pot začel leta 2011 ter z vsakim srečanjem v mestno dogajanje vnesel svežino in ustvarjalnost. Dogodek je enkratna priložnost za vse umetnike in ljubiteljske ustvarjalce, da svoje projekte predstavijo širšemu občinstvu, mimoidoči pa si lahko napasejo oči na unikatnih kreacijah. Poskrbljeno je tudi za odlično promocijo vseh sodelujočih.

ARTish je ustvarjalni festival, katerega namen so promocija umetnikov, dobra družba, zanimivi pogovori, mreženje in umetniško izobraževanje udeleženih ter mimoidočih. Za umetnike je dogodek edinstvena priložnost, da predstavijo svoja dela, opazovalci pa lahko z nakupom podprejo lokalne ustvarjalce.

Poskrbljeno je za organizacijo in promocijo sodelujočih, organizatorji pa organizirajo tudi produkcijo kakovostnega fotomateriala, ki ga lahko umetniki pozneje uporabijo za lastne tržne namene.


2. Organizator / avtor projekta:

Patsolina, Erika Felicijan s.p. / M: 041 616 900 / E: artish.si@gmail.com

 


3. Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati vlagatelji prošnje za sodelovanje

3.1. Statusni pogoji za sodelovanje:

• Samostojni kulturni delavec ali samostojni umetnik,
• samostojni podjetnik,
• društvo ali zavod,
• podjetnik,
• osebno dopolnilno delo (dokument si uredite na upravni enoti).


3.2. Splošni pogoji, ki jih morajo izpolnjevati vsi vlagatelji prošnje:

Dokazati avtorstvo na podlagi razpisnega obrazca in podrobne predstavitvene mape z deli in izdelki, ki jih namerava prijavljeni avtor razstavljati. Podpisana izjava, da bo ustvarjalec razstavljal in prodajal samo in izključno SVOJE avtorske izdelke. Podpisana izjava o uporabi posredovanega foto gradiva v promocijske namene projekta.

4. Merila za izbor

• Umetniška vrednost ter kvaliteta del in izdelkov,
• inovativnost in avtorska prepoznavnost,
• estetska in tehnološka neoporečnost,
• unikatnost,
• nenehna nadgradnja in razvoj ponudbe izdelkov,
• sodelovanje na preteklih ARTish dogodkih.


5. Potrebne priloge, ki jih mora vlagatelj predložiti razpisni dokumentaciji

ARTishanom, ki so na ARTish dogodkih že sodelovali, pošiljanje dokumentacije ni več potrebno. Dovolj je le prijava na mail (artish.prijava@gmail.com) oz. odgovor na povabilni mail (velja za ARTishane, ki so že sodelovali na ARTish festivalih).

Vsak NOVI vlagatelj mora po elektronski pošti (artish.prijava@gmail.com ali artish.si@gmail.com) oddati popolno prijavo, drugače se prijava zavrne.

Poleg izpolnjenega razpisnega obrazca so obvezne priloge:
• Pregledna predstavitvena mapa (portfolio) s fotografijami vaših del (jpg format, resolucije min. 300 dpi, min 800 x 600 px) ter kratka predstavitev prijavljenega (WORD tekst, tretja oseba ednine).
• Podpisana izjava o avtorstvu del, oz. izdelkov.
• Podpisana izjava o uporabi poslanega foto gradiva v propagandne namene projekta ARTish.
• NATANČNO izpolnjen razpisni obrazec.

 


Predstavitveno mapo skupaj s podpisanimi izjavami vlagatelj vse skupaj pošlje na mail: artish.prijava@gmail.com oz. artish.si@gmail.com


6. Cena sodelovanja

ARTish kotizacija ni le zakup prodajne mize na dan dogodka, temveč vsebuje dodatne storitve, ki jih omogočamo sodelujočim ter močno promocijo dogodka saj želimo, da za nas izve in tudi obišče čim več obiskovalcev.
Organizator poskrbi za celotno postavitev razstavnega ARTish prostora kar pomeni poskrbi za mize, profesionalnega fotografa, ki fotografira vsak razstavni prostor in predstavljene izdelke, fotografije pa lahko sodelujoči uporabijo tudi v svoje lastne promocijske namene.


ARTish kotizacija vključuje:

• Predstavitev ustvarjalca na spletni strani www.artish.si/artishani .

• Predstavitev ustvarjalca na Facebook strani ARTish, ki beeži že skoraj 13.500 oboževalcev

• Objava intervjuja ARTishana na www.artish.si/firbc ter FB strani ARTish, v kolikor se sodelujoči strinja s tem.

• Dodatna promocija ustvarjalca pri izpostavitvah vsakega posameznika v sporočilih za medije.

• Morebitna dodatna predstavitev ARTishana v medijih ter posredovanje kontaktov sodelujočega novinarjem, v kolikor za to zaprosi medij.

• Posredovanje kontakta ustvarjalca v kolikor kupec/stranka/medij kontaktira organizatorja.

• Pripravljen razstavni prostor.

• Kontakt z morebitnimi kupci ter posredovanje kontakta želenega ustvarjalca, v kolikor na ARTish stran pride do povpraševanja s strani obiskovalcev festivala.

• Vsak dogodek fotografira tudi uraden ARTish fotograf, slikovni material pa lahko sodelujoči uporabi tudi v svoje promocijske namene s pripisom avtorja.


Vloge pošljite na e-naslov artish.prijava@gmail.com ali artish.si@gmail.com s pripisom »ARTish FEBRUAR / MAREC / APRIL 2017«.

 

 

Za kakršne koli dodatne informacije pošljite pošto na elektronski naslov: artish.si@gmail.com.

Z najlepšimi pozdravi.

Erika Felicijan

Idejna vodja in organizator festivala ARTish
041 616 900

 

 

PROJEKT ARTISH

Ljubljana je mesto s posebnimi vitalnimi funkcijami in »dušo«. Dušo pa mestu daje kultura in njeni prebivalci, ki so napolnili številne zunanje in notranje prostore. Ta kultura je postala gibalo mestnega razvoja in je z svojim vplivom ustvarila posebno mestno identiteto, kar je Ljubljano v zadnjih letih postavilo na zemljevid Sveta kot eno najlepših mest na Svetu. Naš projekt bo poskušal nadgraditi obstoječo mestno identiteto, ki je na področju kulture in umetnosti zelo cenjena, tako v Sloveniji kot tujini.

Z omogočanjem in spodbujanjem predstavljanja ustvarjalcev, pomočjo pri prepoznavnosti njihovih del ter predstavitvi le teh, se vključujemo v nacionalna prizadevanja za aktivno, ustvarjalno, kvalitetno preživljanje prostega časa.

Z organizacijo projekta, ki je brezplačen za obiskovalce, se vključujemo v kulturna prizadevanja v Ljubljani, da bi z raznovrstno in aktualno ponudbo dogodkov zadovoljili potrebe in pričakovanja čim širšega kroga ne samo stalnih obiskovalcev našega umetniškega festivala, ampak prebivalcev mesta ter turistov nasploh.

Razvijanje in vzdrževanja umetniškega izražanja ustvarjalcev ter obiskovalcev ARTish-a.

Postavitev mesta Ljubljane na evropski zemljevid zanimivih »art« dogodkov, ki omogoča umetnikom in obiskovalcem vpogled v kvalitetno ustvarjanje.

Namen že dobro prepoznanega projekta ARTish je predstavitev slovenskih (in tujih) artistov oz ustvarjalcev ter njihovih del, hkrati pa tudi pestra popestritev Ljubljane z umetniškimi stojnicami ter dodatnim spremljevalnim programov, s katerim želimo privabiti še dodatno število obiskovalcev in tudi številne turiste opozoriti na pestro ponudbo umetniških del slovenskih (in tujih umetnikov).

K sodelovanju so vabljeni vsi oblikovalci oblačil, nakita, kiparji, fotografi, slikarji, grafični oblikovalci ipd. Skratka vsi, ki svoje zgodbe prenašate skozi unikatne avtorske izdelke.


Ideja projekta ARTish

ARTish srečanja temeljijo na kvalitetnih predstavitvah umetnikov in izobraževanju, v mestu poganjamo svežo kreativno kri in spreminjamo mestni utrip z načrtno pripravljenimi programskimi posegi. Gre za izvedbo umetniške tržnice, kjer se mestnim prebivalcem in ljubiteljem umetniških izdelkov predstavijo najboljši slovenski in evropski umetniki. Meščanom in ostalim obiskovalcem tako

 

ponujamo možnost povezovanja izobraževanja, prostorskih značilnosti, kreativnega soustvarjanja in predvsem vrhunske kulturno umetniške dogodke.

Pri projektu ARTish gre za združevanje tradicije, ki je na področju Slovenije med najstarejšimi kulturnimi področji, ter modernega in ekološkega pristopa do izdelovanja umetniških izdelkov. Ta tradicija in moderni pogled sta ključ, ki bo odklenil in obnovil spominske podobe ter predstavil kulturo ustvarjalcev. Številni ustvarjalci bodo razkrivali in z novimi umetniškimi praksami in trendi osvežili ta kulturni pristop do lastne ustvarjalnosti.

Programski sklop projekta predstavlja izjemno sodobno ustvarjalnost, ki vključuje energijo in ambicioznost ustvarjalcev najvišjega ranga. Poleg tega ponuja pogled v mednarodne trende, omogoča sodobne oblike raziskovanja, povezovanje različnih oblik vednosti in umetniških praks.

V preteklosti je mesto že ustvarilo odlične pogoje za razvoj umetnosti, sedaj bomo tem obstoječim objektom dodali posebno vsakoletno kulturno noto in ustvarili umetniški in kulturni center slovenske art scene.

Na ARTish dogodkih želimo predstaviti številne slovenske (in tuje) umetnike oz. ustvarjalce, obiskovalci festivala pa se bodo lahko udeleževali brezplačnih delavnic, garantirana pa je tudi nasmejana družba sodelujočih umetnikov.

Z obiskom dosedanjih ARTish dogodkov smo zadovoljnji in ponosni, da je ARTish postalo prepoznavno ime za umetniški festival, to pa je rezultat dobrega dela, razumevanja sodelujočih, odprtih ušes in pa seveda, velik vložek v promocijo dogodka samega.
 

 

ZUNANJA sezona GALLUSOVO nabrežje, Ljubljana
vsaka suha sobota od 6/4/2024 do vključno 26/10/2024

prijave: ARTish.si@gmail.com
___________________________

ARTish v Centru ROG, Ljubljana
s
obota, 9. november 2024 / 10.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.06.2024
zadnji rok prijav: 31.08.2024

___________________________

ARTish v Mariboru, Sodni stolp
s
obota, 23. november 2024 / 10.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.07.2024
zadnji rok prijav: 31.08.2024

___________________________

ARTish v Centru ROG, Ljubljana
s
obota, 30. november 2024 / 10.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.06.2024
zadnji rok prijav: 31.08.2024
___________________________

Miklavžev ARTish v Švicariji #3, Ljubljana
nedelja, 1. december 2024

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.06.2024
zadnji rok prijav: 30.09.2024
___________________________

Božični ARTish v centru ROG, Ljubljana
četrtek, 19. december 2024 / 14.00 - 19.00
petek, 20. december 2024 / 10.00 - 19.00
sobota, 21. december 2024 / 10.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.07.2024
zadnji rok prijav: 31.08.2024
___________________________

ARTish v Radovljiški graščini, Radovljica
nedelja (15.12.2024) / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.07.2024
zadnji rok prijav: 30.10.2024
___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 17:00 do 19:00

____________ 

NAJ SPREGOVORI USTVARJALNOST!

#ARTISHFAMILIJA