TAMARAAA

Pri delu me navdihuje pozitivnost misli, motivacija, srčnost in toplina...

TAMARAAA


1. KDO SI?
Sem jaz - Tamara Šenk. Ustvarjam pod imenom Tamaraaa.

2. OSEBNI MOTO.
Če moram izbrati le enega, prvega, ki mi pade na pamet: Vse se da, če se res hoče. Pika.

3. TVOJA ZGODBA . . . KAKO DOLGO USTVARJAŠ, ALI JE USTVARJANJE TVOJ EDINI VIR DOHODKA?
Že odkar pomnim rada rišem, z risanjem se je začelo. Lahko bi barvala in ustvarjala dneve in dneve, brez oddiha. Tudi ko sem bila precej mlajša, se spomnim, da sem ob vikendih vedno vstajala prva in risala, risala ure in ure. Nekaj čez dve leti nazaj pa sem dobila idejo, da bi lahko začela še med ljudi širit svojo kreativnost, ker z njo kombiniram precej motivacijskih misli, inspiracije v svoje izdelke – vse kar družba kar goreče potrebuje v „teh“ časih. In ja, bi lahko rekla da je ustvarjanje moj edini vir dohodka. Do naslednje ideje.

4. KATERI JE BIL PRVI IZDELEK, KI JE NASTAL IZPOD TVOJIH ROK? KDAJ?
Prvi izdelek, ki sem ga naredila v okviru Tamaraaa-e je bil lesen prstan. Imela sem koščke lesa, za katerega lahko trdim, da je eden materialov, ki mi je resnično pri srcu … in zelo rada nosim prstane, sploh malo drugačne, posebne, nenavadne in unikatne, pa sem se spomnila na ročno žagico in vse ostalo se je razpletalo popolnoma intuitivno.

5. KAJ TE NAVDIHUJE PRI TVOJEM DELU? OD KOD ČRPAŠ IDEJE?
Pri delu me navdihuje pozitivnost misli, motivacija, srčnost in toplina, ponudit ljudem nekaj, kar jih bo ob vsakem pogledu na izdelek pogrelo pri srcu, jih morda spomnilo kako lepo se je smejat in jim dalo vedeti, da je vse v redu. Tako kot mora biti.
Pa otroškost motivov! Ker je žalostno, da ljudje „pozabijo“ biti otroci, vsa ta resnost, zadržanost in ujetost v okvirjih predvidljivosti, previdnosti in vsega, kar „naj bi bila“ odraslost. Pisani motivi, igrivi vzorci, mavrice, …. pravljice!

6. KDO JE TVOJ USTVARJALNI VZORNIK? ZAKAJ PRAV ON/A?
Težko izpostavim le enega vzornika oz. nisem vajena izločati posameznikov – ogromno različnih stilov me navdihuje, v vsakem človeku se najde nekaj iz česar lahko črpamo inspiracijo in na vse ustvarjanje in iskanje domislic gledam precej z vidika intuicije. Ko „potrebujem“ navdih ali oddih, se malo umirim in me sami umetniki in vzorniki najdejo, da se potem lahko navdam z občudovanjem in pristno srečo, ko sanjarim ob njihovih izdelkih.
Skratka, če pa že – izberem Oliverja. Oliver Jeffers, njegove ilustracije, stil in duša, ki jo premore njegovo ustvarjanje.

7. KJE USTVARJAŠ? DOMA? V ATELJEJU? KAKŠEN MORA BITI PROSTOR, KJER USTVARJAŠ?
Ustvarjam doma, enega od prostorov sem preuredila v studio, zatočišče. Vsekakor mi zelo veliko pomeni svetloba – dnevna svetloba, sonca, oblakov.

8. USTVARJAŠ PONOČI ALI PODNEVI?
Ustvarjam podnevi. Največkrat in najraje.

9. KATERI JE NAJTEŽJI DEL PRI TVOJEM USTVARJANJU?
Najtežji del ….priznam, da ga ne morem določiti. Vsak del posebej sestavlja skupaj z ostalimi eno celoto – in ravno zato se trudim resnično uživati ob vseh procesih nastajanja izdelka, ker verjamem, da ima potem točno tako lepo energijo, ki jo potrebuje.

10. KDO SO TVOJI GLASNIKI (= STRANKE)? OPIŠI SVOJO TIPIČNO STRANKO.
Rekla bi, da so to predvsem ljudje, ki cenijo tak pogled na svet, kot ga imam sama. Še vedno verjamejo v pravljice, vidijo več lepih stvari od slabih, se upirajo resnosti in konvencionalnosti ter predvsem razumejo, da smo le mi sami odgovorni za svojo srečo. Temu primerno pa kdaj, ko je res težko rabimo spodbudne misli, da ne pademo v temne luknjice obupa in strahu.

11. BI SI ŽELELA, DA TVOJE IZDELKE UPORABLJA/NOSI TUDI KDO OD ZNANIH OSEB? KDO? IN ZAKAJ?
Res si želim, da moje izdelke nosijo, uporabljajo ljudje, ki jih bodo znali ceniti, ki bodo videli in predvsem začutili njihovo vrednost, pristnost. Ne glede na njihov položaj oz. slavo. Bi bila pa silno počaščena, če bi mi Luise L. Hay rekla, da bi rada videla eno mojih tablic viset na steni v svojem domu.

11. ALI TUDI SAMA UPORABLJAŠ/NOSIŠ IZDELKE, KI JIH USTVARIŠ?
Seveda. Kdaj se mi kakšen tako prikupi, da ga enostavno ne dam iz rok … si pa tudi namerno izdelam sem pa tja kakšen primerek.

12. ALI SE POVEZUJEŠ OZ. SODELUJEŠ TUDI Z DRUGIMI USTVARJALCI?
Hm, še ne. Čas za to priložnost še prihaja.

13. NA KAJ SI NAJBOLJ PONOSNA PRI SVOJEM DELU OZ. SVOJEM USTVARJANJU?
Ponosna sem na to, da so izdelki polni pozitivnosti, da vsakega izdeljujem z lepo energijo, da ob tem neskončno uživam, da so skratka vsi taki, ki bi jih nosila in uporabljala tudi sama. Ponosna sem na to, da je sleherni od njih unikaten in edini v svetu, ker je pomembno malo izstopati iz sivine povprečja.

14. KAKŠNI SO TVOJI NAČRTI ZA PRIHODNOST?
Ustvarjanje vsekakor ostaja velik del moje prihodnosti, ambicij imam veliko, se pa vztrajno učim in opazujem, kam me življenje vodi in kaj vse mi na poti pripravlja.

15. NAJBOLJ NORA DOGODIVŠČINA V TVOJEM ŽIVLJENJU.
Najbolj nora, najboljša in nepozabna je bila, da sem se za dobro leto dni preselila na Irsko. Prekrasno. Enostavno kar sem takrat potrebovala za ureditev misli in osredotočanje nase, ugotavljati kaj želim, kdo sem itn. Vsekakor pravilna odločitev in potrditev, da je vse kot mora biti in kadar mora biti.

16. KAJ TI POMENI ARTISH?
ARTish je eno super okolje, ne le dogodek … je ena čarobna sfera kreativnosti, krasnih ljudi, ustvarjalcev, super idej in res sem nepopisno hvaležna, da sem sama lahko del tega, da lahko po svoje prispevam k pisanosti in živosti ARTish dni v mesecu. Je priložnost za občudovanje, je priložnost da spodbujamo, podpiramo drug drugega, je priložnost da navdihujemo in smo navdahnjeni.

Še več o TAMARIIII pa si preberite TUKAJ!
 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________