ARTISH #25 - ATRIJ ZRC

Po zasluženem, januarskem, počitku, prodajno razstavni festival ARTish prvič letos ponovno odpira svoja ustvarjalna vrata.

ARTISH #25 - ATRIJ ZRC


V soboto, 22.2, bomo čudoviti Atrij ZRC in LP bar skupaj s številnimi slovenskimi (in tujini) ustvarjalci naselili s pisanimi, unikatnimi in ročno izdelanimi izdelki, kot vedno, pa bomo poskrbeli za veselo in pisano vzdušje.

KAJ SE OBETA?
Februarski ARTish bo potekal zadnjo februarsko soboto (22.2.) v samem centru Ljubljane (Novi trg 2), v prečudovitem Atriju ZRC in LP baru. Gostitelji bodo številni slovenski (in tuji) znani (in manj znani) ustvarjalci, različnih unikatnih del (oblačil, nakita, dodatkov za vaš dom, keramičnih izdelkov, slik, modnih dodatkov, ipd.), z nami bodo Zavod LU – Love is Universal in razigrana Čičkaračka, za glasbeno vzdušje bosta v popoldanskih urah poskrbela tudi Cene Resnik (tenor sax) in Thierno Diallo (kontrabas).

NOVA ARTish OBLAČILA
Prvi letošnji prodajno-razstavni ustvarjalski festival pa pričenjamo tudi v novi, čisto sveži podobi, ki smo jo ustvarili skupaj z ARTishanko Milanko Fabijančič (HA HA!) in Alten Design studijem.


GOSTITELJI PRVEGA LETOŠNJEGA ARTISHA
WOODSPIRIT / LUBLANSKA / GĐICA PTICA (HR) / MILO ZA DRAGO / SAMO SVETE SESTAVLJANKE / MUCAMACA / ERIKA ŽUČKO / TIPITAŠA / DALIJA SEGA / I-BAG / RENATA BEDENE / AJDA MAVSER – ŠALPUCA / NAKIT MARYLOU / MATEJA MIKULAN / MARUJI / KIKLA / MOJA MOJA / MAJA KUKEC / JAGABABA / NORAOKARINA / ANDREJA TRKMAN / BITJASTOVZORČASTI SVET LAURE LIČER / PATSY / SOFIKLEJA / HA HA! / KREATURA / URŠKA HABJAN / KVAČKARNA / TARNULJČICA / PETRA JANČAR

POSEBEN OBISK
Februarski ARTish bodo obiskale Tri sestre. Projekt Tri sestre združuje podjetnost, ustvarjalnost in dobrodelnost otrok. V njihovem kotičku bodo otroci, stari od 6 do 14 let, ki se bodo prej prijavili na njihovi spletni strani www.trisestre.org, lahko sami prodajali svoje ročno narejene izdelke iz preferenčno naravnih materialov in tako zakorakali v prve osnove podjetništva. Organizirali bodo tudi ustvarjalno delavnico za pridobivanje novih spretnosti, zbirali pa bodo tudi finančna sredstva za družino v stiski, otroke iz te družine pa povabili tudi na ustvarjalno delavnico.


DOBRODELNA NOTA
Na februarskem ARTishu bodo obiskovalci z nakupom katerega od izdelkov na stojnici Zavoda LU - Love is Universal pomagali izjemno revnim otrokom šole Piali Ashar Alo, ki jo vodi Mojca Gayen. Ti otroci so velikokrat sirote, ki, če ne hodijo v šolo, gospodinjijo doma, skrbijo za mlajše bratce in sestrice, opravljajo priložnostna dela ali pa se preprosto potikajo naokoli.

Zbirali bomo za njihove šolnine. S šolanjem drastično upade tudi njihova umrljivost, deklice pa se kasneje lažje upirajo nasilju in varujejo ter opismenjujejo svoje lastne otroke.

-------

BREZPLAČNE DELAVNICE ZA OTROKE

SOBOTA, 22.2., od 10.00 do 12.00
Ustvarjalna delavnica s Čičkoračko: Mobilčki ptički
Iz papirja bomo zgibali, lepili, risali in čečkali ptičke in rožice, ter na ves glas klicali pomlad :)
Otroci in starši vabljeni v našo družbo.
Delavnica je primerna za otroke od 3 do 12 let.
www.cickaracka.si


SOBOTA, 22.2., od 12.30 do 14.30
Ustvarjalna delavnica za otroke: KOZLIČKI NA SMUČIŠČU

Na delavnici KUD Galerije C.C.U. bomo tokrat z Matejo in Simonom izdelovali unikatne kozličke (po motivih pravljice Volk in 7 kozličkov),
ki bodo nato smučali po zasneženih pravljičnih strminah.


Srčno vabljeni.

www.artish.si

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________