ARTish na pohištvenem sejmu Ambient 2015

Na letošnjem pohištvenem sejmu Ambient, ki bo med 17. in 22.11. potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, se bodo prvič predstavljali tudi naši ARTishani:  ilustratorka Milanka Fabjančič z blagovno znamko HA HA!, Andreja Trkman s svojo prečudovito keramiko, Samo Svete z unikatnimi lesenimi sestavljankami, Kristina Bevc, ki svoje slike predstavlja pod blagovno znamko Ponima,  SŽ-ŽIP z ročnimi deli, izdelovalka sodobnega nakita Dalija Sega ter industrijska oblikovalka in restavratorka Erika Žučko.

ARTish na pohištvenem sejmu Ambient 2015

 


SODELUJOČI ARTishani na sejmu Ambient 2015

HA HA!
Blagovna znamka HA HA! je osnovana na močno pripovedni avtorski ilustraciji, ki se razliva po papirni galanteriji, emajliranem posodju in giclee grafikah. Izdelki so prežeti z izvirnimi zgodbami, ki so večinoma odprte, da bi burile domišljijo v nedogled. Avtorica: Milanka Fabjančič
http://artish.si/artishani/ha-ha

ANDREJA TRKMAN
Andreja Trkman, kiparka-keramičarka. Keramiko se je učila na Šoli uporabnih umetnosti Famul Stuart. Leta 2009 dobila nagrado za najbolj izvirno delo na Ex-temporah keramike v Piranu. Sodelovala na veliko skupinskih razstavah. Imela samostojni razstavi Transitio (Galerija Herman Pečarič, Piran 2010) in Sožitje (Galerija Loterije Slovenije, Ljubljana 2012). Leta 2011 je bila izbrana za letno razstavo slovenskih likovnih kritikov kot najmlajša in edina kiparka. Letos je bila sprejeta tudi na Ex- tempore Zagreb.
Ima svoj stil. Izoblikovala ga je pred osmimi leti in ga nadgrajuje. Predvsem pa ima rada površino. Njena dela so za dotik trda, groba in masivna, kar jim daje moško stran, za oči so pa mehka in ženstvena. Navdih dobiva iz narave, tradicije in lastnega življenja.
Njeno delo zajema tudi umetniška obrt. Izdeluje vaze, posode, svetilke, ročaje, stenske ure, gumbe, nakit itn. Vse izdeluje brez vretena s postopno gradnjo, vrsta po vrsto, ročno, z zelo majhno uporabo kalupov. Uporablja visoko in nizko šamotirano kamenino. Svoje izdelke tudi glazira, vedno s čopičem v dveh plasteh. Vsakem izdelku se posveča posamezno, z veliko pozornosti in ljubezni, ne glede na to ali gre za skulpturo ali majhen gumb.
artish.si/artishani/andreja-trkman

SAMO SVETE SESTAVLJANKE
Ročno izdelane unikatne lesene sestavljanke. Umetniške sestavljanke so vez med umetnikom in uporabnikom – interaktivna umetnost – delo je končano, ko je sestavljanka sestavljena. Najlepši motivi ujeti v razrezane koščke in ustvarjalne barve, nudijo možnost sprostitve in doživljanja novih dimenzij. In ne samo kot umetnina, ki jo občuduješ, ampak tudi kot proces sestavljanja. Sestavljanke so opremljene z magnetki in podlago/okvirjem, kar omogoča da lahko sestavljeno sestavljanko obesite kot sliko na steno in jo kadarkoli vzamete dol in sestavljate.
Ugotovili boste, da vas nekatere sestavljanke barvno in oblikovno nagovarjajo bolj kot druge. Posvetite se jim!
http://artish.si/artishani/samo-svete-sestavljanke

Pronima - slike za male in velike.
Slike Kristine Bevc prostor obarvajo pozitivno. Značilen je odmik od splošno pričakovanega posnemanja narave, od koder so sicer črpana izhodišča in motivi, ampak predelani in likovno urejeni po svoje. Slike so ustvarjene praviloma v toplih barvah v mešani tehniki na lesu in platnu z izrazitim dekorativnim pristopom v detajlu in vzorcu. Originalni, estetsko oblikovani umetniški izdelki nihajo med dekorativno umetnostjo in ilustracijo.
http://artish.si/artishani/pronima

SŽ-ŽIP
SŽ-ŽIP je invalidsko podjetje, ki širom Slovenije zaposluje skoraj 800 ljudi. Poleg ostalih dejavnosti, ki so primerne invalidom, ima v programu tudi ročno izdelovanje unikatnih dekorativnih izdelkov . ŽIP izdeluje glinene izdelke t. j. krožnike različnih oblik ,velikosti in motivov, ogrlice, okraske, obeske, milnike in pa naravna dišeča mila. V programu so tudi ročno izdelane dekorativne dišeče sveče različnih oblik, velikosti ter za različne priložnosti.
Unikatni ročno izdelani dekorativni izdelki so opremljeni z embalažo, ki je izdelana v celostni podobi lastne blagovne znamke Ročno delo.
http://artish.si/artishani/szzip

DALIJA SEGA
Sodobnega oblikovanja nakita se Dalija Sega loteva skozi pogled kiparja in ga tako tudi ustvarja. Vsak kos je miniaturen kiparski unikatni izdelek, ustvarjen iz srebra ali iz zlata. Pri oblikovanju uporablja tudi drage in poldrage kamne, hladni emajl,ready made in svilo. Ideje črpa predvsem iz narave, da bi poudarila lepoto, ki nam je včasih skrita. Njena dela so organska, nekatera malce groba, vendar se njihova resnična lepota pokaže v detajlih, tako da od lastnika ali gledalca zahtevajo bližino in zanimanje, saj lahko v njih vedno odkrije kakšno novo zgodbo. Ves njen nakit je njena osebna izpoved in pripoved, zato je namenjen vsakomur, ki mu želi prisluhniti.
http://www.artish.si/artishani/dalija-sega

ERIKA ŽUČKO
Pod znamko Erika se predstavlja Erika Žučko, po izobrazbi industrijska oblikovalka in restavratorka. Vedno jo je vodila želja po ustvarjanju in oblikovanje nekaj edinstvenega in unikatnega v pravem pomenu besede. Zato jo je pot poleg svoje osnovne dejavnosti, restavratorstva, popeljala do oblikovanja svojih lastnih zamisli v unikatni nakit. Osnovni material iz katerega izdeluje je usnje. Njena prepoznavnost oziroma značilnost je ročna poslikava usnja z kombinacijo drugih materialov. Usnje je njeno platno. Pri oblikovanju se poigrava z oblikami, vzorci in barvitostjo, kar ustvari nakit, ki modno navdihne še tako običajno garderobo. Njene ideje se izražajo v edinstvenosti vsakega kosa, ki je samosvoj in neponovljiv. Navdih črpa iz vsakdanjega življenja, zato jo pri oblikovanju vodi misel, kako se ljudi dotakniti, jih osrečiti in poudariti njihovo lepoto.
http://www.artish.si/artishani/erika-zucko

VABLJENI!
www.artish.si

PROJEKT ARTish
ARTish srečanja temeljijo na kvalitetnih predstavitvah umetnikov in izobraževanju, v mestu poganjamo svežo kreativno kri in spreminjamo mestni utrip z načrtno pripravljenimi programskimi posegi. Gre za izvedbo umetniške tržnice, kjer se mestnim prebivalcem in ljubiteljem umetniških izdelkov predstavijo najboljši slovenski in evropski umetniki. Meščanom in ostalim obiskovalcem tako ponujamo možnost povezovanja izobraževanja, prostorskih značilnosti, kreativnega soustvarjanja in predvsem vrhunske kulturno umetniške dogodke.

Namen že dobro prepoznanega projekta ARTish je predstavitev slovenskih (in tujih) artistov oz ustvarjalcev ter njihovih del, hkrati pa tudi pestra popestritev Ljubljane z umetniškimi stojnicami ter dodatnim spremljevalnim programov, s katerim želimo privabiti še dodatno število obiskovalcev in tudi številne turiste opozoriti na pestro ponudbo umetniških del slovenskih (in tujih umetnikov).

 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________