ARTish #27 - atrij ZRC, Ljubljana

Aprilski prodajno – razstavni festival ARTish se bo zgodil teden dni preje, v soboto, 19. aprila, v atriju ZRC in LP baru v samem srcu Ljubljane, od maja dalje (do vključno septembra) pa se bo pisana ustvarjalna dnevna soba končno preselila pod modro nebo, na Gornji trg v stari Ljubljani!

ARTish #27 - atrij ZRC, Ljubljana


GOSTITELJI

Tudi na tokratnem ARTishu bomo poleg skrbno izbranih odličnih slovenskih ustvarjalcev gostili umetnike iz sosednje Hrvaške, na umetniških stojnicah pa boste našli unikatna otroška oblačila (BANTUYI), unikaten nakit narejen iz urnih mehanizmov (URŠKA HABJAN), Neli Štrukelj bo poleg svoje blagovne znamke iBag prvič predstavila tudi novo blagovno znamko FLORIDEJA pod imenom katere nastajajo žepki iz filca za verikalne vrtičke. BERNHARD MANUFAKTURA bo na ogled in prodajo postavila svoje prelepe in posebne keramične izdelke, ki lahko še dodatno polepšajo vašo jedilnico ali dnevno sobo, pod imenom ATELJE SUZIKA se bo s svojimi fantastičnimi ilustracijami predstavila hrvaška umetnica Suzane Bernat, z nami bo tudi umetnica Nataša Brunec, ki ustvarja pod blagovno znamko ARS ORIGAMI in vam bo z veseljem predstavila japonsko umetnost ustvarjanja predmetov iz papirja. Ne spreglejte eksentrične umetnice Milanke Fabjančič – HA HA!, rešiteljice EMA Celje, ki je svoje ilustracije prelila na retro lonce, skodelice, krožnike, ki skoraj morajo biti v vaši kuhinji, in akademska kiparka DALIJA SEGA s svojim posebnim srebrnim nakitom, za katerega lahko rečemo, da je vsak njen kos tudi miniaturen kiparski unikatni izdelek. Tam bo tudi PATSY s svojimi novimi kosi oblačil in modnimi dodatki, v nove dimenzije ustvarjanja pa bo obiskovalce popeljal SAMO SVETE s posebnimi in nadvse unikatnimi lesenimi sestavljankami.

Z največjim veseljem pa med ARTishani pozdravljamo tri sveže umetnice: URŠO MICHLER, ki se bo prvič predstavila s svojimi pravljičnimi bitji iz blaga, MIN-ELLY, katere kreacije so usmerjene v izdelke čudovitih potovalnih zvitkov in otroških žepov za shranjevanje raznoraznih predmetov ter Loti Taks, živeča v Milanu, ki ustvarja pod blagovno znamko VOILAK.


BREZPLAČNA DELAVNICA (10.00 do 18.00)

Tekom dneva (med 10.00 in 18.00) pa bo potekala tudi brezplačna delavnica za male (in velike) obiskovalce, ki jo bo vodil ARTishan Samo Svete in obiskovalce popeljal v čisto druge dimenzije ustvarjanja.

DELAVNICA SESTAVLJALNICA: KOŠČEK SI TI, KOŠČKI SMO MI VSI

Vabljeni v Samov svet sestavljank - igrali in družili se bomo ob sestavljanju sestavljank.

Najprej je bila narava. Enkratna, neponovljiva, polna različnih oblik, barv, velikosti, življenj. Enkratni motivi ujeti v razrezane koščke in ustvarjalne barve pa nudijo možnost sprostitve in doživljanja novih dimenzij.

Na delavnici se bo sestavljalo različne sestavljanke, vsaka je svoja zgodba, namenjene vsem: otrokom, mladostnikom in odraslim.

Sestavljanje usklajuje delovanje leve in desne možganske polovice - racionalni in intuitivni del. Opazovanje ali sestavljanje teh sestavljank nas sprošča, harmonizira in prinaša notranji mir - začutite notranjo spremembo v pozitivno smer, odprejo se novi pogledi na svet in nova neprecenljiva spoznanja.

VSE JE.
VSE je POVEZANO.
Odprte so nove dimenzije.

Delavnico vodi: Samo Svete
www.artish.si/artishani/samo-svete-sestavljanke
www.facebook.com/Samo.Svete.Sestavljanke

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________