ARTish zaključek sezone 2014!

Veseli december je prazničen tudi za festival ARTish, saj se piše že tretjo leto njegovega rojstva! Še pomnite, kako smo se prvič srečali v zapuščenem podhodu Ajdovščina?

ARTish zaključek sezone 2014!


Iz malega je nastalo, lahko rečemo, veliko! Prodajno razstavni umetniški festival ARTish je v treh letih delovanja in širjenja svojega poslanstva na slovenski sceni globoko zakoreninil svoje umetniške korenine, prav tako pa je svoj glas razširil k bližnjim sosedam (Italija, Avstrija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Makedonija) na kar smo zelo ponosni! Do sedaj nam je naših mesečnih druženjih uspelo združiti in predstaviti več kot 350 različnih ustvarjalcev od vsepovsod, v prazničnem decembru pa se bomo srečali kar DVAKRAT!

20. in 27. decembra vabljeni v našo pisano družbo in vam garantiramo sproščen nakup božičnih / novoletnih unikatnih in drugačnih daril, hkrati pa boste z obiskom festivala ARTish in morebitnim nakupom unikatnih izdelkov podprli slovenske ustvarjalce.

KDAJ IN KJE?
V soboto, 20. decembra, bomo svoj 3. rojstni dan praznovali na čisto novi lokaciji, v prvem kreativnem centru v Sloveniji >> POLIGON, katerega prostori se nahajajo v stari Tobačni tovarni v Ljubljani. Zadnjo letošnjo soboto (27. december) pa se še zadnjič letos združimo v prelepem atriju ZRC in preddverju LP bara v centru Ljubljane!

V Poligonu bomo poleg predstavitve številnih razstavljalcev umetniških in unikatnih del posrkbeli tudi za mlade nadobudneže z brezplačno delavnico, ki jo bodo vodile Tri sestre! Z nami pa bo tudi Zavod LU s pomočjo katerega zbiramo sredstva za izobraževalni center Piali Ashar Alo v Indiji.

ARTish PIŠKOTKI - PROGRAM

Otroška ustvarjalna delavnica Tri sestre/Three Sisters: Odčarane bunkice
20.12. >>11.00 - 13.00
Na otroški ustvarjalni delavnici Treh sester bomo dolgočasne in stare okraske bunkice oživili in polepšali tako, da jih bodo otroci lahko spet ponosno obesili na svoja domača drevesca. Otroci lahko svoje bunkice prinesejo s seboj ali pa polepšajo naše s trakovi, bleščicami in drugim prazničnim ustvarjalnim materialom.
Vabljeni na okraskijado vsi ustvarjalni otroci in mladi po srcu od 6 let naprej.


Zavod LU - Love in Universal
20. in 27.12. >> 10.00 – 18.00

V decembru bomo na stojnici Zavoda LU zbirali sredstva za izobraževalni center Piali Ashar Alo, ki se nahaja blizu mesta Kolkate. Ime pomeni "luč upanja", saj možnost izobrazbe prinaša upanje otrokom, ki sicer ne bi imeli možnosti šolanja. Šolo obiskuje več kot 100 otrok, ki prihajajo iz revnih, nepopolnih družin ali so sirote. Z nakupom kakšnega od izdelkov ARTishanov na stojnici Zavoda LU boste tako pomagali otrokom, med katerimi so tudi takšni, ki pred vpisom v šolo v svojih rokah še nikoli niso držali knjige ali barvic.
 

VABLJENI!
In SReČNO!

www.artish.si

ARTish SEZONA 2019

ZIMSKA SEZONA

-> sobota 16.11. / KUCHA (Bežigrad) / 10:00 - 19.00

BOŽIČNI ARTish

-> petek 20.12 / KUCHA (Bežigrad) / 10:00 - 19.00
-> sobota 21.12. / KUCHA (Bežigrad) / 10:00 - 19.00
 
-> nedelja 22.12. / RADOVLJIŠKA GRAŠČINA Radovljica / 10:00 - 18.00
 
* * * * *
 
PRIJAVE / INFO : artish.si@gmail.com