extrARTish

V zlatem jesenskem oktobru se v Kinu Šiška obetata kar dva ARTish dogodka. Teden dni pred stalnim prodajno-razstavnim umetniškim festivalom ARTish se bo zgodil tudi poseben ARTish dogodek. extrARTish.

extrARTish


extrARTish v Kinu Šiška je srečanje, sejem in razstava 11 slovenskih ARTishank, ki delujejo na področju sodobne ilustracije.

V razstavnem prostoru Kamera bodo predstavljena izbrana dela, ki bodo v okviru umetniške tržnice na voljo tudi za prodajo. extrARTish bo predstavil umetniška dela MILANKE FABJANČIČ, METE WRABER, POLONE PAČNIK, ARIJANE GADŽIJEV, ŽIVE VIVIANE DORIA, LAURE LIČER, MATEJE LUKEŽIČ, ANE HRIBAR, SONJE RAJH, NINE KAVŽAR in PATSY.

Projekt extrARTish podpira tudi Ministrstvo za Kulturo RS.

Zadnjo oktobrsko soboto (26.10.) pa se bo množica že prepoznavnih pa tudi malo manj znanih ustvarjalcev (tudi iz tujine) s svojimi unikatnimi izdelki predstavilo v ARTish pisani dnevni sobi, ki bo za obiskovalce imela odprta vrata od 9.00 zjutraj pa vse do 19.00 zvečer. ARTish sobota bo popestrena tudi z brezplačnimi delavnicami za otroke in otroke po srcu, za glasbo pa bodo skrbeli razni slovenski Dji, z nami pa bo tudi Zavod LU – Love is Universal.

ARTist je svoja vrata prvič odprl decembra 2011 s 4 dnevnih festivalom, ki je potekal v zapuščenem podhodu Ajdovščina v Ljubljani. V dobrem letu in pol delovanja je ARTishu uspelo predstaviti več kot 300 slovenskih in tujih ustvarjalcev. S korakom izven meja Slovenije želi združiti umetnike tudi iz daljnih dežel in tako predstaviti njihove izdelke tako v Sloveniji, kot tudi slovenske umetnine v ostalih državah.

Vabljeni!

www.artish.si

 

ARTish SEZONA 2019

ZIMSKA SEZONA

-> sobota 16.11. / KUCHA (Bežigrad) / 10:00 - 19.00

BOŽIČNI ARTish

-> petek 20.12 / KUCHA (Bežigrad) / 10:00 - 19.00
-> sobota 21.12. / KUCHA (Bežigrad) / 10:00 - 19.00
 
-> nedelja 22.12. / RADOVLJIŠKA GRAŠČINA Radovljica / 10:00 - 18.00
 
* * * * *
 
PRIJAVE / INFO : artish.si@gmail.com